Öğrencilere Eğitim Semineri

 

Liderlik Başarı ve Motivasyon Koçu Yaşar Ateşsoy, yurt öğrencilerine Problem Çözme Teknikleri konusunda eğitim seminer verirken, Ankara üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Samur ise Kamusal Davranışlar konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adıyaman Yurt Müdürlüğü bünyesinde barınan öğrencilerin motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Eğitim Seminerleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerler yurtta barınan öğrenciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Seminerlere katılan öğrenciler sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine katkı sağlayan bu tür seminerlerin barındıklarıalanlarda gerçekleştiriliyor olmasının kendileri oldukça mutlu ettiğini ifade ettiler. Bu eğitimlerle kendilerini daha güçlü hissettiklerini, üniversiteyi bitirdikten sonra bunun faydasını mutlaka göreceklerine inandıklarını belirten öğrencilerin çokluğu eğitimleri veren uzmanlarca memnuniyetle karşılanıyor.

Liderlik Başarı ve Motivasyon Koçu Yaşar Ateşsoy Problem Çözme Teknikleri konusunda öncelikle problemin tanımının yapılmasının çözümü için gerekli olduğunu ve problemi tanımlamanın/adını koymanın aslında çözüm için en temel unsur olduğunu ifade etti. Ayrıca kişilerin karar verme yetilerini geliştirmek ve hayat boyu kullanabilecekleri problem çözme yeteneği kazandırmak problem çözme yönteminin temel amacıdır.

Kendini Tanıma Teknikleri konu başlığı altında verilen eğitimde hayatın her aşamasında iletişim olduğunu ifade eten Ateşsoy Kendini tanımak, öncelikle insanın iç dünyasıyla/kendisiyle iletişime geçmesidir. Bu süreç insanın yaşadığıduyguları, aklından geçen düşünceleri, canlı ve cansız her türlü varlığa gösterdiği tutum ve davranışlarını yargılamadan gözlemesini ve çözümlemesini gerektirir. Her insan içinde kendisinin bile bilmediği bir şeyleri sakladığının farkındadır. Aslında her şey burada (kendinizde) gizlidir ifadesiyle sorunların temelinde bizim kendimizi tanımamızın yattığını belirtmiştir.

Ankara üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Samur tarafından Kamusal Davranışlar konu başlığı altında verilen eğitimde kamusal alanın özellikleri, bayan veya erkek olarak bu tür alanlarda her yönüyle nelerin yapılıp yapılmayacağı, beden dili, konuşma, giyim/kuşam, nezaket kuralları konusunda kendilerine katkısağlayacak bilgiler aktarıldı.

Bu tür eğitimlerin nisan ayı içerisinde devam edeceğini belirten yurt müdürü M. Sami Köroğlu eğitimlerin öğrencilere sağladığı katkının yanın kurumsallaşma adına sağlam bir yapının oluşmasına da katkı sağlamasının kendilerini mutlu ettiğini belirttiler.

Editör: Adıyaman Haber