Ankara Tevfik Ünsal İlkokulu öğrencileri Diyarbakır’ın Sur İlçesinde görev yapan güvenlik güçlerine kar maskesi, Türk Bayrağı, gıda ve mektuplar gönderdi.

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde görev yapan polis memuru Hasan Kaya, Ankara’da organize ettiği öğrenciler tarafından biriktirdikleri harçlıklar ile  kar maskesi, Türk Bayrağı ve gıdaları Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine gönderdiler.
Öğrenciler günlük harçlıklarından kırparak biriktirdikleri paralarla aldıkları kar maskesi, Türk Bayrağı, gıda ürünlerini yazdıkları moral mektupları ile birlikte Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Güvenlik Güçlerine göndermek üzere Ankara’daki polis amcalarına teslim etti.

Yola çıkarılan malzemeler Şanlıurfa’daki polis lojmanlarına gönderilip orada da polis ailelerinin hazırladıkları erzaklar da dahil edilerek Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki güvenlik güçlerine teslim edilecek.
Adını açıklamayan bir Güvenlik Görevlisi, çocukların desteğini şöyle açıkladı:

“İlkokul öğrencilerimizin gönderdikleri gıda ve diğer ürünler bir yardımdan ziyade oradaki güvenlik güçlerine moral ve motivasyon olacak. Halkın desteği çok önemlidir. Kurtuluş Savaşında da bu örneklere rastlıyoruz. Burada amaç uyuyan Milli Ruhu uyandırmaktır. Yardımdan ziyade birliktelik, kardeşlik ve güven bilinci vermektir. Minnacık çocuklar, Surdaki Güvenlik Güçleri için yüreklerini, sevgilerini mektuplarla, bayraklarla ve erzaklarla birlikte gönderiyorlar” 

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber