Adıyaman Belediyesi tarafından, üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere yardımcı olmak için 3 ayrı adrese yardım ve yönlendirme masası kuruldu.

Adıyaman Üniversitesi Kampusu, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Demokrasi Parkı’nda kurulan hizmet masalarında, il dışından gelen öğrencilere her türlü yardımda bulunuluyor. Öğrencilere, şehirde kolaylık sağlamak amacıyla açılan masalarda ulaşım, barınma ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler veriliyor. İçinde bazı bilgi ve adreslerin yer aldığı el broşürleri takdim ediliyor ve gerektiğinde ulaşım desteği sunuluyor. Ayrıca 10 sorudan oluşan mini bir anket yapılıyor.

Adıyaman Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine ilk günden gösterdiği ilgi, öğrenci ve velilerin takdirini kazanıyor. Üniversiteye kayıt yaptırmak için ailesiyle birlikte Adıyaman’a gelen ve belediyenin hizmet masasından destek alan İsmail Ekşi, belediyenin gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “Adıyaman’a kayıttan bir gün önce geldik. Belediye elemanlarının yardım ve destekleriyle okulumu gördüm. Bugün ailem ile birlikte Adıyaman’da kalacağız. Kalacak yer bulmamız konusunda da fikir verdiler. Bize her türlü yardım ve desteği sağlayan Adıyaman Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber