Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 76. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da törenlerle anıldı. 

Adıyaman’da Atatürk’ü anma programı Vali Mahmut Demirtaş’ın Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Hükümet Konağı önündeki çelenk koyma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Necati Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askeri Erkan, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
10 Kasım Atatürk’ü anma programı, çelenklerin anıta sunulması, 2 dakikalık Saygı Duruşu, sirenlerin çalması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Adıyaman Hükümet Konağı önündeki çelenk tören sonrası 10 Kasım Atatürk’ü anma programı Adıyaman Üniversitesinde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve oratoryom ile devam etti. 
Adıyaman Üniversitesindeki programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarih Bölümü Okutmanı Özgür Erbulut, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yıldönümü münasebetiyle toplandıklarını belirterek, “Her 10 Kasım’da ağlamak yerine Atatürk’ü ve kurduğu Cumhuriyeti daha iyi anlamaya çalışmaya gayret göstermeliyiz. Bugün 91 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti; eğitimde, sağlıkta, sanayide kısacası çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 91 yıl önce hayal gibi görünen muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak an meselesi olmuştur. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’da Türkiye örnek ve model ülke olmuştur. Gelinen bu nokta Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu gerçeğini açıkça ortaya koymuştur”dedi. 
Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryomun sunumu yapılarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.  
 
Editör: Adıyaman Haber