MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Soma’da meydana gelen maden faciasından sonra iş güvenliğinin öneminin bir kez daha kanıtlandığını dile getirdi.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesine neden olan maden faciasından sonra bir değerlendirmede bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, bu ve öncesinde yaşanan benzeri facialardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bu acılar bize iş güvenliğinin önemini bir kez daha göstermiştir” dedi.
Soma’da yaşanan son facia ile İş Sağlığı Güvenliği Kanunu’nun öneminin bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Yıldırım, “İş sağlığı ve güvenliğinin organizasyon alanı; çalışan, çalışma ortamı ve insana saygıdır. Bu alandaki eksiklik, büyük iş kazalarında işçilerimizin hayatlarına mal olmaktadır. Bu tür faciaların önüne geçilebilmesi için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması şarttır” diye konuştu.
İş kazalarının en sık görüldüğü sektörün maden ve inşaat olduğunu da hatırlatan Yıldırım, Adıyaman’da son yıllarda artan mermercilik sektörü başta olma üzere, diğer sektörlerde de olası bir kaza öncesi iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırılması gerektiğini dile getirerek, “Soma’da yaşananlar iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Sektör ne olursa olsun yaşanabilecek her türlü ihtimal akıllara getirilerek işletmeler tarafından gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Soma’da yaşanan acı umarız ki son olur. Bu facia maden sektöründe yaşanmış olsa da diğer sektörlerin bu tarz tehlikelerle karşılaşmayacağı gibi bir ihtimal yok maalesef” diyerek uyarılarda bulundu.
Editör: Adıyaman Haber