Adıyaman’dakimahalle muhtarları ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu makamında ziyaret etti.

Bu yıl 186.’sı kutlanan ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş başkanlığında,Belediye Başkanı Kutlu ile görüşen muhtarlar, kendilerine her fırsatta destek olan Adıyaman Belediyesinin bütün birimleri adına kendisine teşekkürlerini ilettiler.

Ziyarette bir konuşma yapan DernekBaşkanı Taş,muhtarlığın tarihçesinden bahsetti. Muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Taş,“Muhtarlık sistemi ilk defa 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılan toplantı sonucunda 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesi tüm muhtarlarımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bizleri kabul ettikleri için Valimize ayrıca teşekkür ediyoruz”dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan ve tüm muhtarların gününü kutlayan Belediye BaşkanıF. Hüsrev Kutlu ise, “Muhtarlık teşkilatının kuruluş yıldönümü hayırlı uğurlu olsun. Bu tür günlerin kutlanması bazı sorunların da gündeme gelmesinevesile olmaktadır. Muhtarlık, halkla devlet arasında bir köprüdür. Bu kadar ehemmiyetli bir görevi yürüten muhtarlarımıza destek olmak da belediye başkanlarının görevidir. Bizde göreve geldiğimiz günden bu yana muhtarlarımızla hep koordine içerisinde olmaya, sorunlarına kulak vermeye özen gösterdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de eksiklerimizi tamamlamış bir şekilde muhtarlarımıza ve mahallelerine gerekli hizmetleri götüreceğiz” diye konuştu.

Sohbet havasında geçen ziyarette Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, muhtarların taleplerini dinleyip, tek tek not aldı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber