Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Adıyaman’daki muhtarları ağırladı.

Adıyaman’daki mahalle ve bazı köy muhtarları ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu ziyaret etti.

Bu yıl 187.’si kutlanan ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Adıyaman’daki muhtarlar derneği başkanları ve muhtarlarla görüşen Belediye Başkanı Kutlu, muhtarlarla birlikte şimdiye kadar güzel bir şekilde çalıştıklarını, bundan sonra da Adıyaman için el birliğiyle güzel çalışmalara imza atacaklarını dile getirerek, “Belediye Başkanının da muhtarların da görevi halkına hizmet etmektir,kendi zamanından fedakarlık yapıp mahallenin, şehrin sorunlarına el atmaktır. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Programa katılan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Şaşmaz ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Rabbim, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. 15 Temmuz’da bu ülke için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ise kendilerine her zaman destek veren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bize her zaman baba şefkatiyle yaklaşan bir belediye başkanımız var. Kendisine tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum. Muhtarlık sistemi ilk defa 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılan toplantı sonucunda 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesi tüm muhtarlarımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bizleri kabul ettikleri için başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.”
Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Alagöz de yaptığı konuşmada muhtarlık sistemine ve muhtarlara verilen öneme dikkat çekerek tüm yöneticilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sıcak bir sohbet ortamda geçen ziyaretin sonunda Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya muhtarlık rozeti taktı. Başkan Kutlu’da program sonunda tüm muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber