Adıyaman Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu, kent merkezinin en büyük yeşil alanlarından bir tanesi olan Mimar Sinan Kültür Parkı önüne kasis yapılmasını istedi.

Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu, mahalesinde bulunan sorunu defalarca gündeme getirdiğini belirterek, Mimar Sinan parkının yakın olduğu için genelde buraya ailelerin çocuklarıyla beraber geldiğini anımsattı.

Defalarca yetkililere talepte bulunduğunu aktaran Göksu, Zor bir iş değil Kasis diyoruz. Alışveriş merkezi, AVM demiyoruz. Genelde çocuk olduğu için çocuk dışarı fırlar, yani illa kazaya sebebiyet vermemesi için şuraya 2 tane bir bu kapının önüne, bir de diğer kapının önüne kasis olursa ileride yaşanacak kazaya en azından önlem alınmış olur. İlla bir kaza olsun ondan sonramı kasis yapsınlar, hız kesici yapsınlar. Burada araçların ne kadar hızlı geçtiğini, motorsikletlerin ne kadar hızlı geçtiğini görün, buradaki insanlarada sorabilirsiniz, onlarda aynı talepte bulunacaktır. Bir an önce Mimar Sinan Parkının yanındaki sokağa hız kesici kasis istiyoruz. Burada okulda var, dersanede var, onlar yetişkin. Burada çocuk parkı olduğu için genelde çocuklar geliyor buraya, çocuklarda tabi annesinin elinden fırlayıp caddeye, sokağa çıkıyorlar. O anda da araçlar hızlı geçiyor, bir an önce şuraya iki tane kasis istiyoruz dedi.

- BAŞKA TUVALET YOK
Buraya engelli tuvaleti yapılmasına rağmen diğer vatandaşların da kullandığını anlatan Göksu, şöyle devam etti:

Açık olduğu zaman hafif engelli, yaşlı insanlar mecbur kalıp giriyorlar, şimdi aile geliyor, çoluk çocuk geliyor, çoluk çocukta buraya getiriyor, nereye götürsün? Başka tuvalet yok, burada ben bunu belediye başkanıma, başkanım burası kocaman bir park, her köşe başına erkek-bayan lavaboda ihtiyaçlarını giderirler, mesai saatleri dışında kapalı, ondan sonra vatandaş büyüğü küçüğü gelip ne ihtiyacı varsa tuvaletin arkasında yapıyor. Buda mahalleye çok kötü bir koku, çirkin bir görüntü, ben bunu başkanımda dile getirdim. İnşallah burayı devamlı açsınlar yada ikişer adet daha tuvalet koysunlar, vatandaşların bu mağduriyeti giderilsin

- MAHALLELİLERİN EMRİNDEYİM

Göksu, Alo muhtarlık denilince 24 saat ben mahalle sakinlerimin emrindeyim demektir. Gecenin kaçında olursa olsun, sabah olsun, akşam olsun, yeter ki arasınlar, işleri bana düşsün, kontörleri yoksa da çaldırsınlar, alo muhtarlık hattı denilince bedava anlamına geliyor. Öyle değil muhtarlığa geldiler, ben yokum, toplantıdayım veya başka bir yerdeyim, kontörleri yoksa çaldırsınlar o anlamda alo muhtarlık hattı var. Zaten kim çaldırırlarsa ben dönüyorum ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber