Vakıf ve derneklerin zenginler ve fakirler arasındaki köprü vazifesini en iyi şekilde yapan kurumlar olduğunu belirten Özkan, “Tam 13 yıl Mersin’de yaklaşık 3 bin esnafın üyesi olduğu Esnaf Sanatkârlar Odası başkanlığı ile birlikte yıllardır Adıyamanlılar Derneği başkanlığını ve birçok spor kulüplerinde yöneticilik yaparak en önemli zamanımı vatandaşlarla birlikte geçirmenin onurunu yaşadım. Bu onurlu görevi ifa eden bütün STK başkanlarına ve yöneticilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu kadim kültürümüzü dünyaya tanıtmakla birlikte böylesi çok amaçlı kullanılan kültür merkezini kendi hemşerilerinin hizmetine sunan, vizyonu ve misyonu ile bütün toplumun saygınlığını kazanan Adıyamanlılar Vakfı yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” diyerek ilgi ve alakalarından dolayı federasyon ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti.
Ziyaretinden dolayı Milletvekili Hacı Özkan’a teşekkür eden Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, parlamentoda bu dönem Türkiye genelinde toplam 13 Adıyamanlı milletvekili seçilmesinin Adıyaman için büyük bir zenginlik olduğunu ve ancak bu zenginliğin sivil toplum kuruluşlarımızın zenginliği ile bütünleştirilmesi hâlinde gelecekte Adıyaman ilimiz için çok daha güzel hizmetlere imza atılacağı belirtti.
Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abdulgani Tekin ise Adıyaman’ın ciddi sorunlarının başında kadastro geçişinde yapılan yanlış tapulamayı dile getirdi.

Tekin, “Kadastro geçtiğinde A şahsın arazisi B şahsa tapulanmış, C şahsın arazisi tapulama harici bırakılmış. Birçok insan, alakası yok iken birbirine müşterek kılınmış. Vatandaş bu problemi yeni fark ediyor. Birinci kuşakta herkes fiilen yerini biliyor, fakat tapular verasetle ikinci kuşağa intikal edip satışlar mevzubahis olunca kavga-gürültü başlayacak. Kendime ait bir araziye badem dikince arazinin başkasının adına tapulandığını fark ettim. Köylerde de buna benzer örnekler var. Bu işin de iki çözüm yolu var. Birincisi Meclis’te ilgili yasadaki 10 yıl itiraz süresinin değiştirilmesi, ikincisi ise bu tür problemin yoğun yaşandığı Kâhta’nın Gölgeli köyü gibi yerlere yeniden kadastro tespit çalışmasına bir an önce başlanmasıdır” dedi.
Milletvekili Haci Özkan, bu problemin ciddi olduğunu ve Ankarada konuyu Adıyaman milletvekilleri ile istişare edip ileride ciddi toplumsal travmalara sebebiyet vermeden bu meseleyi çözüme kavuşturmanın gayreti içerisine gireceğini söyledi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber