Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlenen İl Buluşmaları kapsamında bu kez Adıyamanda teşkilat ve üyelerle bir araya geldi.

Bir düğün Salonu’nda yapılan buluşmada konuşan Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu.
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarını itibarsızlaştırmak isteyenlere “Biz kazanımların adresiyiz onlar kaybedenler kulübü. Biz vaat değil icraat sendikacılığı yaparken, onlar sadece fitne üretiyor” dedi.
Memur-Sen’in kazanımlarını her fırsatta hedef alanlara tepki gösteren Yalçın, “Toplu Sözleşme’de masaya çakılı kalanlara rağmen 213 kazanım elde ettik. Basına verdiği fotoğrafla perişan olanlar şimdi fitne üretme peşinde. biz emeğin ve ekmeğin, onlar kaos ve karmaşanın peşinde. Biz kazanımların adresiyiz onlar kaybedenler kulübü... Biz vaat değil icraat sendikacılığı yapıyoruz. 9 yıl masaya oturdular, ama ilaç niyetine bir tane kazanım elde edemediler. Bunun hırsı olacak ki; dün masadan eli boş dönenlerin 213 kazanımı duyunca dili çok dönmeye başladı. Memur-sen varsa özgürlük, kazanım, cesaret var demektir. Memur-Sen varsa bu ülke korku tünelinden çıkar, Türkiye’ye kurulan bütün tuzaklar tarihin çöp sepetine gider” diye konuştu.
Konuşmasında İstikrar vurgusu yapan Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerde elde edilen mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere 13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir diye konuştu.
Memur-Sen’in her platformda terörün karşısında olduğunun altını çizen Yalçın, Milli İrade Platformu olarak İstanbulda, Memur-Sen öncülüğünde Diyarbakır’da 600 STK ile bir araya gelerek açıklama yapıp, Ankarada “Teröre hayır, kardeşliğe evet” yürüyüşünde tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiklerini hatırlattı.

Sorumluluk aldıklarını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

Biz sorumluluk alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Ebedi kardeşliğimiz için elimizden geleni yapacağız. Vesayet ve terörün tek amacı ülkeye zarar vermek ekonomiyi yerle bir etmektir. Onun için dik duracağız, kardeşliğimize sahip çıkacağız, irademizi hedef alanlara hep birlikte biz diz çökmeyeceğiz diyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlerin oyunlarını bozup, vesayet iklimini tekrar hâkim kılma çabalarına izin vermeyeceğiz 
Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise, 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında konuştu. Memur-Sen’in kararlı bir duruş ortaya koymasıyla bugüne kadar ki en iyi toplu sözleşmeye imza atıldığını vurgulayarak, “Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk. Kamu görevlilerinin zaferiyle sonuçlanan 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle, 2016 yılı için yüzde 6+5, kümülatif ise yüzde 11.3, 2017 yılı için yüzde 3+4 kümülatif ise yüzde 7.12 zam alarak enflasyon canavarının başını ezdik. Bu iki yıllık bazda yüzde 19.2 zam demek oluyor” dedi.
Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz ise şöyle konuştu:

“Adıyaman sendikacılığın başkentidir. geçmişte yapılan hizmetlerin üzerine yenilerini ekliyoruz. Şimdi bu bayrağı daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Yeni hedefimiz ise 1 milyon üyedir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: son dönemde birlik ve beraberliğimize kasteden, sözde barış çığırtkanlıkları ile gerçekleştirilen terör olaylarının, kimden ve nereden geldiğine bakmaksızın, tümünün karşısında durduk. Çünkü biz, biliyoruz ki, ülkenin siyasal ve ekonomik istikrarı olmadan, çalışma huzuru ve sendikal kazanımların da istikrarı olamayacaktır. Bundan dolayı, demokratik kazanımlarımızın geriye gitmemesi, yeni kazanımların edinilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için, siyasal ve ekonomik istikrarın, mutlaka sürmesinin gerekliliğine inanıyoruz.
Adıyaman ile ilgili oluşturulmak istenen terör algısını sert tepki gösteren Ali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Basında yalan yanlış manşetler ve sözde raporlarla Adıyaman üzerinden gayri ahlaki algı operasyonları yürütülmektedir. Oysa ilimiz, tarihi boyunca farklı kimlikleri bünyesinde barındırmış; Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin ve Süryanilerin, bir arada yaşama kültürünü geliştirdiği ve her zaman barışın, huzurun, istikrarın sürdüğü bir şehir olagelmiştir. İnanıyorum ki; Adıyaman, tarihine ve kültürüne yaslanarak,  toprağındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri ve onun gibi nice gönül erlerinin duası ile, dün olduğu gibi bugün de, kardeşliğin ve huzurun destanını yazmaya devam edecektir. 
Binlerce kişinin katılım sağladığı programa AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adanan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat, Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri Memur-Sen Adıyaman Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il ve ilçe başkanları, Memur-Sen üyeleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. 
PHA

 

Editör: Adıyaman Haber