Adıyaman’da yeni açılan bir dernek olan mavi Umutlar Yardımlaşma derneği Ramazan Bayramında olduğu gibi, bu Bayramda da ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürdü.

Mavi Umutlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Esma Uçar Gündüz, yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin kadınlara istihdam, çocuklara eğitim imkanı sağlayacak projeler hazırlayıp özellikle dul ve yetimlerin önünün açılmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Mavi Umutlar Yardımlaşma Derneği olarak, kadınların sosyal anlamda uzanabilecekleri bir yerin olduğunu belirten Gündüz, şöyle konuştu:

Tutabilecek bir elin olduğunu bilmeleri, bu hisler doğrultusunda yaşadıklarını bizimle paylaşmalarını sağlayarak destek olabilmek amacıyla derneğimizi kurduk. Bu kapsamda hem kadınlarımız hem de çocuklarımız için projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ramazan Bayramında gıda ve bayramlık yardımında bulunduk, Kurban Bayramı içinde bayramlık yardımlarımız oldu.  Çocuklar için Bayram, bayramlıktır diyerek yola çıktık ve bayram deyince gözlerinin içi gülen çocuklarımız için bayramlıklar hazırladık. Dernek yönetimimiz çok duyarlı arkadaşlarımız var. Kendilerini sorumlu hissediyorlar ve severek, isteyerek bu çalışmalarda yer alıyorlar. Kendimizin çok değerli, hayırsever insanları da katkılarını esirgemiyorlar. Kimsenin yardımını ve desteğini gözardı edemeyiz. Çünkü biz, gönüllülük edasıyla çalışan bir derneğiz

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber