Adıyaman’ın en eski mahallelerinden olan Mara Mahallesi’nde, Kentsel Dönüşüm’ün uygulanması amacıyla proje çalışmalarına başlandı.   

Mahalle riskli alan olarak belirlenip, bölge “Kentsel Dönüşüm” kapsamına alınarak, yeni yapılaşmaların uygulanması için proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Adıyaman Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kentsel Dönüşüm Bürosu’nda Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek öncülüğünde bir araya gelen teknik heyet, kapsamlı bir çalışma yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet HASPOLATLI, Jeoloji Mühendisi Nazik BEKDEMİR ve Şehir Plancısı Esra ÖZYURT AYDIN, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Salih ALKAYIŞ, Adıyaman Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm teknik ekibi Bilgisayar Mühendisi Nevzat İLHAN, Jeoloji Mühendisi Abdurrahman BÖLÜCÜ, Şehir Plancısı Büşra SAYGI, Mimar Aysel ERTEMİR ve Harita Mühendisi Hakan ÖZTÜRK’ün katılımıyla oluşan heyet, alan ile ilgili çalışmaları değerlendirip, projenin devamı için yeni çalışmalara başladı. 

Editör: Adıyaman Haber