Beyrut merkezli Uluslararası Lübnan Arees Üniversitesi Rektörü Prof. Mohamad Khaer Al-Ghabani  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Prof. Ghabani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektörlük görevine tekrar atanan Prof. Dr. Gönüllü ’ye hayırlı olsun diyerek, yeni dönemde başarılar diledi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında imzalanan uluslararası Mevlana değişim programı protokolü sonrası yapılan ziyaret oldukça samimi bir havada geçti.

Üniversitenin Onur defterini imzaladıktan sonra yapılan protokol ve kurulan dostluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Ghabani Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü’ye teşekkür etti.

Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği önemli dereceleri ile yatırım faaliyetleri hakkında kısa bir sunum yaparak, kısa sürede kat ettiği önemli mesafeyi anlatan Prof. Dr. Gönüllü, kentin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan Cendere Köprüsü minyatürü ile Üniversite armalı özel işlemeli tabak takdiminde bulundu.

Prof. Dr. Ghabani ise Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye plaket ile kendi imzasını taşıyan kitap takdiminde bulundu.

Prof. Dr. Ghabani ile Üniversite kampüs alanını gezerek bitmiş olan ve yapımı devam eden projeleri anlatan Prof. Dr. Gönüllü, şöyle konuştu:

“Adıyaman Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığımız ilk günden bugüne dünya Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atarak büyük başarılar elde ettik. Yapılan bilimsel çalışmaların yanı sıra elde ettiğimiz önemli derecelerle de doğru yolda olduğumuzu gösterdik. Farabi, Erasmus ve Mevlana değişim programlarıyla, Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi ile öğrencileri dünyaya açılıyor. Öğrenci ve öğretim üyelerini bu değişim programları ile dünyanın birçok ülkesindeki Üniversitelere gönderen Üniversitemiz, dünyayı ve Türkiye’yi tanıyan nesiller yetiştirmeye çalışıyor. Mevlana Değişim Programı, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarıyla yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini hedefleyen, Yükseköğretim Kurulu tarafından koordinasyonu sağlanan bir değişim programıdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır”

PHA

Editör: Adıyaman Haber