Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, il müdürlüğü personeli, yurt müdürlüğü personeli ve öğrenciler şehidin Cumhuriyet Mahallesinde bulunan evine ziyaret gerçekleştirdiler.

Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve öğrencileri  08.11.1993 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Uzunköy Mezrasında terör örgütü pkk tarafından haince saldırıya uğrayarak şehit düşen Münir Doğan’ı Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ailesi, Safvan Bin Muattal Yurt Müdürü ve  öğrencileri ile Yurt Manevi Rehberi yalnız bırakmadı.

Şehidin ailesi 24 yıl önce yaşanan bu olayı unutmayarak ve ziyaret gerçekleştiren Adıyaman KYK ailesine teşekkür ederek, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz eşim 24 yıl önce Adıyaman merkeze bağlı Uzunköy Mezrasında eli kanlı terör örgütü pkk tarafından haince saldırıda şehit düşmüştür. Acısı hala yüreğimizi dağlamaktadır. 24 yıl geçmesine rağmen siz değerli büyüklerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz bizleri unutmayarak acımıza ortak oldunuz. Bugüne kadar devlet büyüklerimiz bize ailemize ve çocuklarımıza sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun yardımlarını esirgemeyen tüm büyüklerimize teşekkür ederim ayrıca siz Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu olarak dışarıdan gelen tüm öğrencilerimize sahip çıkıyorsunuz, onlar ailesinden uzak ve sizler onlara bir aile bir anne bir baba oluyorsunuz buda çok önemli hepinizden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Şehit ailesine yapılan ziyareti değerlendiren Adıyaman kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, şöyle konuştu:

Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Pkk eli kanlı bir terör örgütüdür. Şehitlerimiz bu cennet vatanımız için seve seve canlarını feda ettiler. Bizlere düşen görev ise geride kalan emanetlerine sahip çıkıp, onları yalnız bırakmamaktır. Amacımız; onlara yalnız olmadığını unutmadığımızı ve hiçbir zaman unutmayacağımızı hissettirmektir. Devletimiz ve milletimiz şehidine ve gazisine maddi ve manevi olarak sahip çıkıp, elinden gelen bütün imkânı seferber etmektedir. Cenabı Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Şu an ülkemizin içerisinde ve dışarıda operasyonlara katılan ve görevi başında olan, tüm güvenlik güçlerimize de üstün başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Bizler şu an burada çok rahat bir şekilde evimizde oturup, işimizin başındaysak, bunu şehitlerimize, gazilerimize, asker ve polislerimize borçluyuz 

Yapılan ziyarette öğrencileri gözyaşlarını tutamayarak duygulu anlar yaşadılar. 

Yurt Öğrencisi Seda Kaya, “Bizleri bölmeye çalışanlara inat ülkemiz ve vatanımızla bölünmez bütünlüğün var olduğunu görmüş bulunmaktayım. Bizim ve ülkemiz için canlarını ortaya koyan şühedaların daima var olduğunu görüyoruz. Rabbim tüm şehitlerimizin mekânlarını cennet nur etsin ailelerine ve yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Bu ülke kendilerini bilmez  yaratıklara yem olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yurt öğrencisi Melek Bilgin, “Oraya ilk gittiğim zaman çok duygulandım. Kendimi şehit eşinin yerine koyduğumda hala üzülüyor ve çok duygulanıyorum. Çünkü çok zor bir durum bir insanın eşini kaybetmesi kadar zor bir durum yok. Böyle bir ziyaret hem bizi yüreklendirdi hemde şehit ailesini unutmadığımız için sevindirdi.  Bu imkânları bizlere sağlayan başta İl müdürümüz Sami Köroğlu’na yurt müdürümüze ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Yurt öğrencisi Kübra Nur Kaynak, Eski acıları tazelemiş olabiliriz ama şehidimiz ve ailesini unutulmadığını bu ülkenin fedakâr insanlarını unutmayacağımızı sürekli rahmet ve minnet ile anacağımızı göstermek istedik. Acısıyla acılandık, sevinci ile sevindik çok duygulu anlar yaşadık şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şehit eşine hediyelerini sunmaları ve akabinde ziyaretin sonlanması esnasında duygulu anlar yaşandı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber