Ünal, yaptığı açıklamada, doların 3 lirayı geçtiğini belirterek, bu durumun belirsizlik yüzünden kaynaklandığını bildirdi.

İstikrarın olmayışının bu fiyatların yükselmesinde etkili olduğunun altını çizen Ünal,  “Hükümetten dolayı, yani hükümetin bir türlü kurulamamasından dolayı, arada bir boşluk oluyor, o boşluktan işte ister istemez doların yükselişi de oluyor, altının yükselişi de oluyor, Euro’nun da yükselişi oluyor. Benim vatandaşlara şu anda diyeceğim dövize fazla yatırım yapılmamasını isterim. Neden? Çünkü dolar Euro’nun düşüşü, malum düşecek. Biz öyle düşünüyoruz, çünkü yaptığımız hesaplara göre 2 bin 700 yüz civarı olmasını bekliyoruz kısacası” dedi.

-AMERİKA’DAKİ DURUM DA ETKİLİYOR

Dolar’daki artışa Amerika’daki durumların da etkili olduğunu aktaran Ünal, şunları kaydetti:

“Şimdi Amerika dünyada süper ülke olarak biliniyor ama şu anda Amerikan sokaklarında acından ölen insanlar çok. Bakmayın siz şimdi Türkiye basını gibi özgür basın yok orada. Şimdi Türkiye’de özgürlük çok,  şimdi güzel, orada basın gösteremiyor. Şu anda orda baskı var, yani şimdi Türkiye’de her türlü özgürlük var basından yana. Tabi ki Amerika doları istediği kadar basıyor, dünyaya yayıyor. Dolarını yani kimse hesap soramaz çünkü süper ülke durumunda olduğu için, ekonomisi güçlü. Şuanda bildiğim kadarıyla 87 ülkeye Amerikan doları gidiyor. Yani istediği kadar parayı bastırıp yayıyor dünyaya, onun için gerçekten dolara fazla yüklenmemesini isterim”
PHA

Editör: Adıyaman Haber