Adıyaman Belediyesi tarafından kitap okumanın yaygınlaştırılması amacıyla Demokrasi Parkında oluşturulan açık hava kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin parklarda dinlenirken kitap okuma alışkanlığı edinmesi amacıyla hazırlanan ‘Park Kitaplığı’ açılışına Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Doğan, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ‘Park Kitaplığı’ projesi koordinatörü Yakup Tosun, tek amaçlarının yeni neslin kitap okumasına vesile olmak olduğunu dile getirerek, “Kitap okumayı seven birisiyim. Herkesin de kitap okumasını istiyorum. Bundan dolayı bir proje hazırlayarak Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya sundum. Kendilerinin de oluru ile bugün bu projemizi hayata geçirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

KİTAP OKUYANA ÇAY BEDAVA

Daha sonra kürsüye gelen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise projenin başlangıcı hakkında bilgi vererek, belediye olarak gereken desteği verdik ve bugün burada küçük ama güzel bir kitaplığın açılışını yapıyoruz. Şu an bu kitaplığımızda 500’ün üzerinde kitabımız var. Ancak bu atılan tohum filizlenirse buraya binlerce kitap getirebiliriz. Bu konuda herkesten destek geleceğine inanıyorum. Bende bu kitaplığa 300’e yakın kitap desteğinde bulunacağım. Bu şekilde hemen yanı başımızda bulunan Halk Kütüphanemizin yanında bir de Millet Kütüphanesi oluşturmuş olacağız. Eğer halkımız parkımıza gelip kitap okurlarsa bizde onlara çay ikramında bulunacağız. Yani kitap okuyana çaylar bedava olacak. Bu anlamda da hizmetlerimizin artarak devam edeceğini de bildirmek istiyorum. Bunun için bütçemizi ayırdık” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında şunları söyledi: “İnşallah bundan sonra Adıyaman’da değişime öncülük edebilecek projeler hayata geçirilecektir. Bu kitaplığımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman eski milletvekili Ahmet Doğan emeği geçenlere teşekkür etti. İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi açılış duası yaptı.

Açılıştan sonra programa katılan protokol üyeleri ve öğrenciler kitaplarını alarak havuz kenarında bir süre kitap okudu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber