Adıyaman Anadolu İş Kadınları Derneği (AİKAD) tarafından düzenlenen “Bilinçli ve Güçlü Kadın İle Aydınlık Yarınlara” projesi kapsamında uygulamaya konulan kuaförlük ve girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan AİKAD Başkanı Fadime Kayakıran, projenin, “Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler 2” yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi ortak programı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programının, Birleşmiş Miletler Kalkınma Fonu-UNDP tarafından yürütülmekte olduğunu anlatan Kayakıran, İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı-SIDA tarafından da finanse edildiğini belirtti.
Kadınların dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların tarihsel süreç içinde üretim mekanizmalarının her aşamasında yer almalarına rağmen hem ekonomik ham de toplumsal anlamda ikinci planda bulundukları için ekonomik ve sosyal kalkınmanın olanaklarından yeteri kadar faydalanamadıklarını savunan Kayakıran, şunları kaydetti:

“Anadolu İş Kadınları Derneği olarak hem 20 kadını eğitip nitelikli hizmet sunmak hem de arz- talep dengesini sağlayarak kadınların istihdamına katkıda bulunma gerekçesiyle bu sürece dahil olduk.
Projemizin hedefi ; Yaşları 18-40 arasında değişen ve Adıyaman da yaşayan 20 kadına Kuaförlük, Girişimcilik ve KİHEP eğitimlerini vererek istihdamlarına katkı sunmak. Kuaförlük eğimini alarak meslek öğrenmelerini sağlamak. KOSGEB uygulamalı Girişimcilik eğitimiyle ise hibe fırsatlarından yararlanıp kendi iş yerini açmalarını kolaylaştırmak ve Kadının İnsan hakları eğitimiyle ise haklılık bilincinin farkındalığını arttırmak. Projenin sonucu itibarı ile ilimizin Girişimci kadın sayısıda artmış olacaktır. Proje, ilin işgücü ihtiyacı gözetilerek, kadınların istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak ve gerekli bilgi ve becerileri kazandıracaktır. Her genç insan çalışma hayatına girmekle yeni bir sosyal kimlik ve statü elde etmeyi bekler. İşsizlik ise bu süreci engeller ve yalnızca genç bir insanın yaşamı için gerekli maddi koşulları elde etmesini önlemekle kalmaz, onun sosyo-kültürel dünyasını da derinden etkiler. Anadolu İş Kadınları Derneği olarak, sloganımız; Kadın Dostu Kentler Destekledi , Biz eğittik, Siz İstihdam edin. Hem Adıyaman hem de Türkiye kazansın”

BHA

Editör: Adıyaman Haber