Haci BOZKURT / ALANYA   -   Kısa adı KOMADER olan Kommagene Gazeteciler Cemiyetinin “ Doğru Habecilik” Çalıştayı  Haci Bozkurt başkanlığında  Alanya’da ASKA Buket Resort Hotelde başladı.

 
22. 01. 2014 tarihinde başlayan ve 3 gün sürecek olan Çalıştay’da “Doğru Habercilik ve habercilikte, medya mensubu ile haber kaynakları arasında ilişkileriler masaya yatırılıyor. Çalıştaya DHA Muhabiri Haci Bozkurt, Kahta Diyalog Gazetesi Sahibi Mustafa İşeri, İhlas Haber Ajansından Şinasi inan, Kahta Gündem Gazetesinden İsmail Bozkurt, kahtamanşet internet sitesi sahibi Ramazan Alagöz ve Kahta Diyalog Gazetesinden Hüseyin Türkoğlu katılıyor. Dün başlayan çalıştaya Kommagene Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri Gündem Gazetesi sahibi Mustafa Kavak, Kahta Anadolu ajansı Temsilcisi İsmail Kaya, kahtases İnternet sitesi sahibi Ziya Bozkurt, Kahta Olay Gazetesi Sahibi Şevket Bozkurt, Adıyaman, Gölbaşı ve Mardin’deki Cemiyet üyeleri telefonla katılarak görüş ve önerilerini sunuyor.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kommagene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haci Bozkurt, gazetecilerin var olmak için haber kaynaklarına, izleyiciye, dinleyiciye ve okura ihtiyacı olduğunu ifade ederek doğru haberciliğin önemine değindi. Bozkurt “ Gazeteci olarak habere nasıl ulaşacağımız ve haberin nasıl yansıtılacağı en önemli kurallardan iki tanesidir. Son zamanlarda özellikle İnternet medyacılığında okuyucuya yansıtılan yanlış siyasi haberler medya sektöründe güvenin azalmasına neden olmaktadır. Medya mensupları olarak her zaman en çok haberim okunsun yerine haberin en doğrusunu nasıl okuyucuya yansıtmayı tercih etmeliyiz” dedi.
 
Gün içinde çalışmalarını yürüten Basın Mensupları sabahları toplantı yaparken öğleden sonra Alanya ve Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Kommagene Gazeteciler Cemiyetinin “ Doğru Habercilik” Çalıştayı Cuma Günü sona erecek.
 
Çalıştayın çok faydalı geçtiğini kaydeden KOMADER Başkanı Haci Bozkurt, kendilerine ev sahipliği yapan başta ASKA Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan olmak üzere ASKA Buket Resort Hotel Müdürü Deniz Aslan, Gece Sorumlu Müdürü Bülent Çıtak ile ASKA Otelleri Güvenlik Müdürü Ahmet Bulut ve yakın ilgilerini esirgemeyen tüm personeline arkadaşları adına teşekkür etti.
Editör: Adıyaman Haber