Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Bedesten AVM’yi yıkarak yerine inşa ettiği “Milli İrade Meydanı” adı verdiği meydan içerisinde yapılan “Kitap Kafe” hizmete girdi.

Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için yapılan Kitap Kafe’de Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye  Başkanı Fatma Şahin, onlarla sohbet etti.

Gençlere kitap okumanın önemini anlatan Şahin, onlara bazı tavsiyelerde de bulundu.

Daha güzel bir Gaziantep ve geleceği inşa etmek için el ele vererek çalışılması gerketiğinin altını çizen Şahin, sohbetin ardından gençlere kitap kafeyi gezdirerek, onlarla kitap okudu.

- “MİLLİ İRADE MEYDANI”

Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM’nin yerine inşa edilen meydana, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminin ardından “Milli İrade Meydanı” adı verildi.

Meydanın içerisine dış cephesi kitap görünümlü olan Kitap Kafe yapıldı. Kitap görüntülerinde Türkiye ve dünyanın klasik romanlarının isimleri yazıyor. Kitap okuyan çocuk heykellerininde yapıldığı park projesiyle, insanları kitap okumaya teşvik edilmesi hedefleniyor.

Öte yandan ortasına havuz yapılarak su gösterilerinin gerçekleştiği meydanda, ayrıca, ışık oyunları ve müzikle beraber ses gösterileri de yapılıyor. Bu arada meydanın altı kısmına Gaziantep’te ilk kez uygulanan çift katlı lif sistemli otopark yapıldı. Araç kapasitesinin artırılması amacıyla yapılan modern otopark içerisine çift katlı lifler yerleştirildi.

Proje kapsamında çevredeki bina, dükkan ve evler meydana uygun bir şekilde yeniden düzenlendi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber