Adıyaman Üniversitesi Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM), Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜTTO) ve Genç Kariyerler Topluluğu tarafından düzenlenen “Adıyaman Üniversitesi Kariyer Günleri 1” kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Erkan Demir, öğrencilerle bir araya geldi.

M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Şehitlere Fatiha okutarak sözlerine başlayan Demir, insanın kendisinin farkında olması gerektiğini vurgulayarak, hayatın gerçek amacının bilmek değil, yapabilmek olduğunu söyledi.

Hayatta bilinenlerin eyleme geçirilmediği sürece aslında bilinmediğini belirten Demir, hayat boyu öğrenci rolünü üstlenmiş bireyin özelliklerine değindi.

Ardından hayat hikayesini anlatan Demir, başına gelmiş olaylardan hayalden geleceğe adlı kitabını nasıl yazdığından bahsetti.

Dünya’da başarılı olmuş insanların önce dibe vurduğunu, bedelsiz bir hayatın olmadığını anlatan Demir, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, kendilerini ne geliştirecekse onu almalarını söyledi.

Demir, bireysel farkındalığı artırmak, yaşamla müzakere sanatını geliştirmek, duygu ve davranışları olumlu geliştirmek, yaşamda daha güçlü ilerlemek ve sorunların üstesinden gelebilmek becerisini geliştirmek gerektiğini söyledi.

Bilgelikten bahseden Demir, gururun insan tarafından bırakılabilecek bir şey olduğunu ve insan bedeninin pek önemli olmadığını asıl önemli olanın ruh olduğunu ifade etti.

Ruhu olgunlaşmış insanın duasına dikkat çeken Demir, ruhu olgunlaşmamış bir kulun duasının ver bana diye bittiğini, ruhu olgunlaşmış bir kulun ise vermemi sağla diye dua ettiğini dile getirdi.

Söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını cevaplarken öğrencilere soru soran Kişisel Gelişim Uzmanı Erkan Demir’e Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz teşekkür ederek, Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerinden Cendere Köprüsü’nün maketini hediye etti. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber