Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından yürütülen "Kariyerimin Kontrolü Bende" adlı Türkiye’nin En Büyük Kişisel Gelişim Kongresi, Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda başladı.

01-03 Ekim  tarihleri boyunca devam edecek kongrede verilecek eğitimlerle özellikle iş hayatına aktif olarak hazırlanan Adıyaman Üniversitesi’nin 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin gönüllerinde yatan şirketlere ve pozisyonlara ulaşmaları için kariyer planlarını yaparken yol gösterici olmak hedefleniyor.
Ülkemizin alanında uzman, başarılı, araştırmacı ve profesyonel gönüllü eğitmenlerini bir araya getiren "Kariyerimin Kontrolü Bende" Kişisel Gelişim Kongresi “bir adım daha öne geçmek” sloganı ile öğrencilere rol model olabilmek için tam günlük ücretsiz sertifikalı eğitimler veriyor. Eğitim programlarına yaklaşık 1500 öğrenci kayıt yaptırdı.
Bilim İlaç ve Toplum Gönüllüleri Platformu desteği ile yürütülen eğitim programının ilk gününde Bilim İlaç İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Mete “Kariyer Hedefleri ve Kariyer Planlama” konulu, Kariyer. Net Eğitim Müdürü Seyhan Üner de “CV Hazırlarken Nelere Dikkat edilmeli ve Kariyer Tüyoları” başlıklı eğitimler verdiler.
Kongre programının özel oturumunda Uzman Ekolog, Sinema Sanatçısı ve Öğretim Üyesi Ediz Hun ise, “Yaşamda Başarının Sırrı” konulu bir konferans verdi.
Salona girdiği andan itibaren üniversite hocaları ve öğrencileri ile yakından ilgilenen Ediz Hun, kendi hayatından bahsetti. İstanbul’da Avusturya Lisesinden mezun olduktan sonra dört sene Almanya’daki Würzburg Üniversitesi’ne Diş hekimliği tahsiline son senesinde sinema için ara veren Hun, 12 yılda 130 film yaptıktan sonra sinemayı bırakıp Norveç’te eğitimine devam ettiğini anlattı. Sinema için; “Hayatın mucizeleri ne zaman karşınıza çıkaracağı belli olmuyor” şeklinde konuştu.
Konferansta biyoloji, doğa ve insan, nükleer enerji gibi pek çok konuda bilgiler veren Ediz Hun özellikle nükleer enerjinin zararlarının üstünde durdu. Hun, sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konferansa son verdi.
Konferansın akabinde bir açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin kariyer planlarını hazırlamalarına, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, vizyon oluşturmalarına yardımcı olmak ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlamak üniversite olarak önümüze koyduğumuz hedeflerden birisidir. Bilim İlaç ve Toplum Gönüllüleri Derneği bize böyle büyük bir kongre teklifiyle geldiklerinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Çünkü öğrencilerimizin iş yaşamında karşılaşacakları durumları biliyoruz. Bilim İlaç ve Toplum Gönüllüleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu bu kongre ile hem teorik bilgileriyle, hem de engin tecrübeleri ile öğrencilerimiz vizyon, bilgi, beceri ve kariyer planlaması noktasında önemli kazanımlar edineceklerdir. Bu noktada gönüllü olarak bu kongrede eğitim veren tüm eğitmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Gönüllü, Ediz Hun’a plaket ve çiçek takdim ederek konferansı için teşekkür etti.
Kongre programının özel oturumuna Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Editör: Adıyaman Haber