Gölbaşı Kaymakamı Murat zadeleroğlu ,Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ile birlikte esnafları ziyaret ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma komutanı, İlçe Emniyet Müdürü  ve siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte esnafları ziyaret etti.

Esnafların halini, hatırını sorarak sohbet eden Kaymakam Zadeleroğlu,  birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Darbe girişiminin 2. gününde de ellerine bayraklarını alan Gölbaşılılar  akşam saat  9dan itibaren  75.Yıl Meydanında toplanarak demokrasi nöbetine devam etti. Burada okunan Kuranı Kerimi dinleyen vatandaşlar, zaman zaman sloganlar atarak ellerindeki bayrakları salladılar.

75.Yıl Meydanında toplanan vatandaşlara konuşan Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, şunları söyledi:

Demokrasiye,milletimizi ve al bayrağımızı sahiplenmeniz taktire şayandır. Bugün Gölbaşnın bütün renkleri burada. AK Partisi, CHPsi, MHPsi ve diğer partililer burada. Tek derdimizi Gölbaşının, ülkemizin, vatanımızın  kardeşliği birliğidir. Orda Kemal Atatürkün heykelini görüyorsunuz .Bu vatan büyük fedakarlıklar sonrası kazanıldı. Tek derdimiz Gölbaşında hiç bir vatandaşımızın en ufak bir zarar görmemesidir. Duygusal anlarda bazan doğru haber yanlış olur, yanlış haber doğru olur. Gölbaşının bütün kurumları ve sivil toplum kuruluşları sizlerin ortak değerleriyle beraberdir. İlçe protokolümüzde burda. Sizlere gelen her habere bizden habersiz inanmayın. Bu milletin tarihinde Hz.Hüseyin gibi bir yiğidi fitne-fesattan dolayı şehit etmişler. Duygusallıkla en ufak bir yanlışa girmeyelim. Gölbaşı vatanseverliğini ve milliyetçiliğini, devletine bağlılığını gösterdi. Gölbaşı tarihindeki, mazisindeki güzelliği gösteriyor. Bugün sizleri buraya vatan sevgisi getirdi. Vatan sevgisi imandandır .Bizim başka vatanımız yok, kardeş kardeşi kırmayalım. Allahın izniyle bu millet her zaman gücünü korur, rahat olalım ama sakın provokelere gelmeyelim. Provokatörlük bir babanın iki evladını birbirine düşman eder. Gölbaşının bütün esnafları kaymakam bey emrinizdeyiz diyorlar. Bugüne kadar hiç bir Gölbaşılıdan, hiçbir esnaftan, hiçbir köylümüzden  en ufak bir art niyet duymadım. Herkesin düşüncesi budur. Birlik ve beraberlik içinde  demokrasi tepkimizi, demokrasiyi sahiplenmemizi dile getireceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum

 Demokrasi nöbeti havai fişek gösterileriyle devam etti.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber