Adıyaman Üniversitesinde Kariyer Günleri başladı.

Üniversite Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM), Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜTTO) ve Genç Kariyerler Topluluğu tarafından hazırlanan “Adıyaman Üniversitesi Kariyer Günleri 1” başladı. 
3 gün sürecek olan kariyer günlerinde, birinci gün şair, yazar ve televizyoncu Serdar Tuncer “Şiirli Muhabbet” söyleşisiyle, ikinci günde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilerle buluşurken Abdullah Öztürk, söyleşisini gerçekleştirecek.

Üçüncü günde ise Erkan Demir ve Gülşah Kaygusuz öğrencilerle bir araya gelecek. 
Kariyer günlerinin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken açılışa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. 
Açılışta katılımcılara 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili bir VTR izlettirilirken ardından açılış konuşmasını Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli yaptı. Daha sonra Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü birer konuşma gerçekleştirdi. 
Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli, yaptığı konuşmada, “Pek çoğunuz kariyerinizin henüz başlarındasınız. Daha önünüzde uzun bir yol var. Bu yol boyunca göstereceğiniz başarı, bu yaşta bu sıralarda vereceğiniz kararlara, göstereceğiniz gayretlere bağlıdır. Ya önünüze çıkan irili ufaklı patikalardan kaybolup ana yoldan şaşacaksınız ya da mücadeleniz ve çalışkanlığınızla yanlış yola sapmadan doğru istikamette devam edeceksiniz. Ya bu yolda yanlış kişilere takılıp kaybolup gideceksiniz ya da doğru insanları seçip doğru rol modelleri örnek alıp tecrübesinden, mücadelesinden hayat dersi çıkaracaksınız. Başarının anahtarı da başarısızlığın sebepleri de sizsiniz bunu unutmayın. Bizler üniversite olarak, akademik camia olarak sizleri sadece ders verip sınav yapmaktan öte sizi hayata hazırlamakla da görevliyiz. Sizleri bilimsel olarak seçtiğiniz alanda eğitmek bir yana sosyal ve kültürel olarak zihinlerinizi hayatın gerçekleri ile bağdaştırmak gibi misyonumuz da var. Şu an burada bulunmamız da bu çalışmaların bir neticesinin ürünüdür. Kariyer günleri adı altında düzenlediğimiz ve üç sürecek etkinliklerde kendisini alanında yetiştirmiş, tecrübeli, doğru rol modelleri sizlerle buluşturmak, deneyimlerinden faydalandırmak istedik. Yaklaşan final sınavları öncesinde de bir nebze moral olsun diye biraz da eğlenceli hale getirmek istedik.” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da yaptığı konuşmasında, katılımcılara il milli eğitim müdürünü, okul müdürünü ve sınıf öğretmenini hatırlayanları sorarak konuşmasına başladı.

Kızılkaya, kariyer kelimesini kendi açısından açıklayarak, kariyerin çalıştığınız işte, sektörde yaptığınız, başardığınız  ve bir iz bıraktığınız ve sonradan gelenlerin sizi takip ettiği olduğunu söyledi.

Çalıştığı yerlerde hep bir iz bırakmaya, bu kubbede hoş bir seda bırakmaya çalıştığını kaydeden Kızılkaya ne yapılırsa ne olunursa en iyisinin yapılmasını, en iyisinin olması gerektiğini belirtti. 
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise konuşmasına etkinliği hazırlayan Teknoloji Transfer Ofisi’ne, Genç Kariyerler Topluluğu’na, başkanına ve danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Katılımcılara ilgilerini üç boyunca göstermeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Gönüllü, konuşacak çok şeyin olduğunu ve asıl önemli olanları yapacağı söyleşide konuşacağını ifade etti.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber