Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hakları Daire Başkanlığı ve UNİCEF tarafından düzenlenen “Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocukların Çocuk Hakları Komiteleri Aracılığıyla Topluma Entegrasyonu” kapsamında düzenlenen eğitici eğitimlerinin dördüncü toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Adıyaman’dan toplantıya Çocuk Hakları Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik ve Komite üyesi 2 Türk çocuk temsilci ile Komite Misafir Üyesi 2 Suriyeli çocuk temsilci katıldı.
Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, proje kapsamında verilen akran eğitimi ile Suriyeli çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalık kazandırmayı da hedeflediklerini belirten İnce, yapılan çalışmalarla iki kültür arasında karşılıklı anlayış ve hoşgörünün geliştirilebileceğini ifade etti.
Eğitim ile ilgili bir açıklamada bulunan yetişkin koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, eğitimin çocuklar açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Daha önce Ankara, Mardin ve Mersin İllerinde gerçekleştirilen eğitimlerin ardından dördüncüsünün İzmir’de yapıldığını aktaran Şenlik, “Bu eğitimler sonunda çocuklarımızın Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklarımızın Topluma Entegrasyonu ve Suriyeli Misafirlerimizin Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla Çocuk Haklarını öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Eğitimlerini tamamlayan Eğitimcilerimiz ileriki günlerde Suriyeli Çocuklar ile Çocuk Hakları Komitelerine üye olan Türk çocuklarımıza eğitimler vererek burada öğrendikleri bilgileri onlarla paylaşacaklardır.” dedi.
PHA

Editör: Adıyaman Haber