Adıyaman’da, çocuk arabası ile kağıt toplayan 2 çocuğun durumu yürekleri dağladı.

Adıyaman’da, kağıt toplayarak geçimini sağlayan ismi öğrenilemeyen yaşları 8 ile 10 yaşında olan çocukların çöpten kağıt toplamaları yürek dağladı.
Gölbaşı Caddesi üzerinde yaşları 8 ile 10 yaşları arasında olan çocuklar ailelerine katkı sağlamak amacıyla ellerine aldıkları bebek arabası ile kent merkezinde bulunan çöp kutularını gezerek kağıt ve benzeri materyalleri bularak satmaya çalışan çocukları görenlerin yürekleri dayanmadı.

Günlük 10-20 lira kadar para kazanan çocuklar, ailelerine katkı sağlamak amacıyla bu işi yaptıklarını belirttiler.

Çocukların kağıt topladığını gören çevredeki vatandaşlar ise şuanları söylediler:

“Maalesef toplumumuzun kanayan yarası. Bir tarafta Ramazan ayında, böyle bir mübarek günde bu çocukları görünce içimiz parçalandı. Liften devletimizin şefkatli herkese yeter. Bu çocuklara sahip çıksınlar. Adıyaman’ımızın insanları çocuk yardım sever insanlardır. Özellikle STK temsilcilerini bu durumlara duyarlı olmalarını istiyoruz. İftar yemeği verilmesin ama bu çocukların ailelerine yardım edilsin. Bizler ve çocuklarımız evlerinde rahat rahat otururken, bu çocukların bir suçu yok. Sadece hayat şartları bu çocukları bu hale getirdi. Bizlerede bu çocuklara ve ailelerine yardım etmek düşer”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber