Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri, dikiş, kuaför ve okuma yazma kursu ile kadınların iş hayatına atılmalarına olanak sağlıyor.

Pozitif ayrımcılıkla, yaşamın her alanında kadınların yer almasını isteyen ve kadınlara yönelik uyguladığı projelerle takdir toplayan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkolun isteği doğrultusunda kurulan Destek ve Aile Eğitim Merkezi 4. dönem eğitimlerine başladı. Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’nde yetişkin kadınlara yönelik ücretsiz dikiş, kuaför ve okuma yazma kursu açıldı. 4üncü döneminde yetişkinlere yönelik  verilen kurslarla Eğitim Merkezi, kısa sürede kadınların yaşam merkezi haline geldi. 

MESLEK ÖĞRENİRKEN AİLE EKONOMİSİNE KATKI DA SAĞLANIYOR
Ev kadınlarının meslek edinmesi amacıyla başlatılan dikiş kursunda 12 kadın kursiyer bulunuyor. Dikiş kursu alan kadınlar ayrıca eğtimleri sırasında yaptıkları ürünleri satıyor. Elbiseden  bez bebeklere kadar birçok ürünü işleyen kadınlar ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerinde de katkı sağlıyor.  3 ay süre ile eğitim gören kadınlar kurs bitiminde Milli Eğitim onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.  4üncü dönemine girilen dikiş kursunda daha önce 36 kadın kursiyer sertifika aldı.  

Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde kuaför kursunda da 12 kadın kursiyer bulunuyor. 3 ay süre ile eğitim gören kadınlar eğitimlerinin ardından Milli Eğitim onaylı sertifika alıyor. Sertifikalarını alan kadınlar ayrıca kalfalık ve ustalık belgesi almaya da hak kazanıyor.  

KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR
Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’nde kadınların en çok ilgisini çeken kurs ise okuma yazma kursu.  Okuma yazma kursunda da 12 kursiyer eğitim alırken, kursiyeler 45 günde eğitimini tamamlayarak sertifika alıyor.  Eğitimlerini tamamlayarak Milli Eğitim onaylı sertifika alan kadınlar 2nici aşamada Milli Eğitimden mezuniyet belgesi almaya hak kazanıyor. 

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Devteşti ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi de faaliyet sürdürüyor. Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerine kayıt yapmak isteyen vatandaşlar ise, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ve destek merkezlerine başvuruda bulunabilir, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattı’nda da bilgi alabilir.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber