Japon Akademisyenden Rektör Gönüllü’ye Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi liderliğinde, Çukurova Üniversitesi ve Harran Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu Japonya İnsanlık ve Doğa Araştırmaları Enstitüsü (RIHN) projesi olan ‘Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı’ projesi kapsamında Adıyaman’da bulunan Japonya  Kobe Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Takanori Nagano, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

Ülke koordinatörlüğü Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından yürütülen projeyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Nagano, Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Erhan Akça ile birlikte Atatürk Baraj Gölü’nde çeşitli araştırma ve su ölçümleri yaptıklarını söyledi.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gönüllü, ziyareti için Nagano’ya teşekkür ederek, ‘Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı’ projesinde önümüzdeki 50-60 yılda Adıyaman, Çukurova ve Harran bölgelerinde iklim değişikliğine bağlı su ve arazi planlaması yapıldığını ifade etti. Gönüllü misafirine Cendere Köprüsü Simülasyonu takdim etti.

Ziyarette Nagano, Üniversitemiz Onur Defterini imzaladı.

Editör: Adıyaman Haber