1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı Kuruluşunun 174.Yılını TPAO Kültür Merkezinde düzenlediği törenle kutladı  
            Düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Belediye Başkan Vekili Remzi Gerger, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, köy korucuları ile Jandarma Personeli eş ve çocukları katıldı.
           Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığında görevli binbaşı tarafından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun yayınladığı kutlama mesajlarını okudu.
            1839 yılında kurulan Jandarma teşkilatının Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturduğunu kaydeden İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, “Jandarma Teşkilatı, güzel yurdumuzun her köşesinde, devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini temsil görevini artan bir fedakârlıkla yerine getirmektedir. Emniyeti, asayişi, kamu düzenini, huzur ve güvenliği sağlayan silahlı, askeri bir kolluk kuvveti olan Jandarma Genel Komutanlığı 1839 yılından beri, terörle mücadele başta olmak üzere toplum hayatını düzenleyen 500’ü aşkın yasal mevzuatın kendisine verdiği görevleri, en zorlu coğrafya koşullarında devletin hiçbir biriminin olmadığı dağ başlarında, sınır boylarında kendisine emanet edilen Mehmetçikler ile birlikte vatan topraklarını yüzde 91’lik bölümünde görevini başarıyla yerine getirmektedir. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki açıdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısını oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenileme çaba ve gayreti içersindedir”dedi.
            Konuşmalardan sonra 174. kuruluş yıl dönümü etkinlikler kapsamında, birlik içerisindeki spor müsabakalarında dereceye giren Jandarma personeline kupa ve madalyaları verildi. 
TPAO’da düzenlenen program, Jandarmanın Kuruluşunun 174. yılı etkinlikleri kapsamında emekliye ayrılan Geçici Köy Korucularına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Protokolü tarafından Hizmet Anısı Belgeleri verilmesi ve Jandarma’nın Kuruluşunun 174. yılı pastasının kesilmesinin ardından sona erdi.          
Editör: Adıyaman Haber