Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli personele asansörden kurtarma eğitimi ve asansörle ilgili teknik bilgiler verildi.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli personele hem eski, hem de teknolojiye uygun yeni asansörlerle ilgili bilgiler, asansörde kalma vakalarına karşı yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler verildi.
Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle ilgili kısa bir bilgi veren yetkililer, 60 itfaiye personelinin eğitimlere katıldığını söyleyerek, “İlimizde her geçen gün yaygınlaşan asansörlerin daha güvenli hale gelmesi için gerçekleştirdiğimiz periyodik kontrollerin yanı sıra, vatandaşlarımızın çeşitli nedenlerden dolayı çalışmaz duruma gelen asansörlerde kalmalarını minimum süreye indirmek için itfaiye personellerimize yönelik eğitimler gerçekleştirdik. Eğitimlerde 60 itfaiye personelimiz teorik ve uygulamalı eğitimleraldı. Bu eğitimle sonunda personelimiz gerek eski gerekse teknolojiye uygun yeni asansörlerde kapsamlı bir teknik bilgiye sahip oldular” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber