Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü itfaiye erleri tarafından kentte bulunan yatılı okullarda tatbikat seferberliğine başladı.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü itfaiye erleri tarafından Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu’da bulunan öğrenci çalışanlara yangın sönürme teknikleri hakkında bilgiler verildi.
Adana’da yurtta çıkan yangının ardından kentte harekete geçen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yatılı okul ve toplu kalınan alanlarda yangın söndürme ve yangında ne yapılması konusunda öğrenciler bilinçlendiriliyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan İtfaye Müürlüğü yetkileri ,şunları sylediler:
“Kurumlarda bulunan personel ve öğrencilere yangın çıkış sebepleri  ve tedbirleri hakkında bilgiler aktarıyoruz. Olası yangın durumunda yangına nasıl müdehale edileceği yapılan tatbikatlar ile gerçeği aratmayacak şekilde uygulamalı olarak anlatmaya çalışıyoruz.  Personel ve öğrencilere yangın çeşitlerihakkında bilgiler veriyoruz.  Yangında mahsur kalındığında en hızlı ve güvenli şekilde nasıl uzaklaştırılır veya tahliye edilir konuları hakkında da uygulamalı olarak bilgiler aktarıyoruz. Kurumlarda bulunan yangın söndürme ekipmanları tanıtılarak ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi aktararak, yangın tüpünün dolum tarihi gibi hassas konular hakkında açıklayıcı soru cevap şeklinde bilgiler aktarmaya çalıştık

- YANGINDA MASA ALTINDA SAKLANILMAZ

Öğrencilerin yangında yanlış yerde durduklarına dikkat çeken yetkililer, Yaptığımız uygulmalı eğitimlerde presonelin veya öğrenilerin yangın esnasında genelde masa altına, dolap gibi alanlara saklanıyorlar, bununda yanlış olduğunu, ilk yapılması gereken yangın çıkış kapısı olarak bilinen aynı zamanda tahliye kapısı olarak adlandırdığımız kapından hızlıca yangından uzaklaşmamız gerekiyor. Her yangında su ile müdehale edilmemesi gerektiği ve elektirik yangınları için KKT  tüplerin kullanılması, yağ yangınları için boğma işleminin yapılması uygun olacağı konusunda bilgiler aktarıldı. Personel ve yurtlarda kalan öğrencilere tüp sıkma teknikleri, tüpün pimi nasıl çekilir, dolu veya boş olduğunu nasıl anlaşılır? gibi bilgiler verildi. Çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek, tabi ki tek kurumlarda değil dileyen vatandaşlarımız yangın konusunda merak ettikleri konuları bize sorabilirler. Bizler itfaiye erleri olarak eğitimlerimiz ve bilgilenirmemizi okul öncesi ğitimlerden başlayarak ileride daha bilinçli bir nesil yetişmesini amaclıyoruz.”  

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber