Adıyaman Üniversitesi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “İslam Estetiği” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Turan Koç’un verdiği konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir ve akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Koç, İslam’da sanat ve estetik dediğimiz zaman aklıma gelebilecekleri ve sanat ve estetiğin içinde olması gerekenleri anlatarak, sanat ve estetiğin ölüm ilişkisine değindi.

Koç, şöyle konuştu:

“Sanat dediğimiz zaman estetik dediğimiz zaman bu işin içine gözyaşı girer, gönül girer, gönül telinin titremesi girer, içinde yoğrulmak girer, bunlar yetmez ilgi girer, ilim girer, hüner girer, marifet girer, inanç girer, iman girer, bunların bize kazandırdığı anlayışlar girer… Yaşayışımız girer, bütün toplumsal hayatımız girer.”
Ölüm ile sanat ilişkisin de ise Prof. Dr. KOÇ şunları kaydetti; “Ölüm güzel bir şey. Necip Fazıl’ın bir şiirinde dediği gibi “Hiç güzel olmasa ölür müydü Peygamber?” Ölüm olmasaydı bu salonlar yapılmazdı. İhtiyaç duymazdık. Ecdadımız, atalarımız ölümü çok düşündükleri için güzel eserler ortaya koymuşlardır. Öte dünyaya yakın yaşadıkları için güzel eserler ortaya koymuşlardır.”
Konferansın sonunda Prof. Dr. Koç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Adıyaman Üniversitesi Onur Defteri’ni imzalayan Prof. Dr. Koç’a Prof. Dr. Gönüllü Adıyaman’ın tarihi ve turistik yeri Cendere Köprüsü’nün maketini hediye etti.

BHA

Editör: Adıyaman Haber