Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adana İsotlar Grup arasında iş garantili staj protokolü imzalandı.

Adıyaman’ın Besni ilçesine geçtiğimiz yıl okul yaptıran İsotlar Grup, bu okulda okuyan öğrencilere iş garantili staj imkanı sağladı.
Valilik Makamında Adıyaman Valisi Abdullah Erin’in başkanlığında düzenlenen imza protokolüne, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İsotlar Grup Genel Müdürü Selçuk Kazankaya, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yazar, Besni İsot Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar katıldı. Vali Abdullah Erin, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İsotlar Grup Genel Müdürü Selçuk Kazankaya protokolü imzaladı.
 
Firma yetkililerinden okul için pansiyon yapmalarını talep eden Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan konuşmasında, “Besni İsot Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini kendi işyerlerinde staj yaptıracaklar. Bu stajı görenlerin  iş garantisi var. Bu bölgemizde ilk kez yapılıyor. Bu güne kadar yapılan hiçbir protokolde iş garantisi yok. İsot grup kendi işyerlerinde staj yapan öğrencilere iş garantisi veriyor.
 
İsotlar Grup Genel Müdürü Selçuk Kazankaya, “İnşallah pansiyon konusunu görüşeceğiz. İnşallah desteğimiz devam eder. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Sizlerdeki bu heyecanı görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı.
 
  Vali Abdullah Erin ise, hayırlı bir işe imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bugün çok hayırlı bir işe ‘Bismillah’ diyerek başlamış bulunuyoruz. Örnek bir uygulamayı Adıyaman’da gerçekleştirilmesi sevindiricidir. İş çevresi, geleceğimize hazırladığımız çocuklarımızı aslıyla buluşturulacak. Okurken aynı zamanda staj görecek ve iş garantisinde olacak. İsot Grup yöneticilerine bu kararlarından dolayı teşekkür ediyorum. Okul binası ile kalmayıp öğrencilere staj ve iş garantisi vermek kolay bir şey değil. Bu kararlarından dolayı onları tebrik ediyorum. Toplumun tüm kesimlerinin toplumun daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyorlar. Bu birlikteliğin sağlanmasından dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bizde işlerin kolaylaştırılması adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gönülden muhabbetlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
  İmzalanan protokol ile her eğitim ve öğretim döneminde 10 öğrenci staja alınacak.
 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber