Besni Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Mehmet Altındal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada, geleceğin çocuklarda olduğunu belirterek, bu sebeple eğitim camisında önemli bir yere sahip olan İmam Hatip Liselerinin ve Ortaokulların gelişimlerine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Çocukların eğitimlerinin yanında sosyal faaliyetlerine de önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Özkan, şunları kaydetti:

Çocukların hayatında müziğin önemli bir yeri olmalı, bunun yanında sportif faaliyetleri de aksatmamalıyız” dedi Sertpolat; En Fazla Proje yapan Birim Din Öğretimidir Daha sonra konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat; “İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü olarak; Bakanlığın En fazla proje yapan, etkinliğe imza atan birimi Din Öğretimidir. Bu sebeple proje ve etkinliklere katılımlarınız daha fazla önem arz etmektedir. En son projemiz Yedi Okuyanlar projesi de bunlardan bir tanesi olup bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize olan inancım tamdır

Besni  İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise şöyle konuştu:

“İlçemizde İmam Hatip Liselerinin ve Ortaokullarının son zamanlarda yaptığı çalışmalar gerçekten takdiri hak etmektedir. Özellikle Besni İmam Hatip Ortaokulunun 2015-2016 TEOG I sınavında yakalamış olduğu ilçe ikinciliği bun en güzel örneklerinden biridir. Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu bünyesinde Hafızlık sınıfımızda faaliyet göstermekte olup, acil olarak var olan arsamız üzerine hafızlık yurdu ve binası yapılması gerekmektedir. Şuanda İmam Hatip Ortaokulunun kapasitesinin dolması sebebiyle de yeni bir binaya ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple bu konularda atılacak her adımı can-ı gönülden desteklemekteyiz” 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber