Çevre yolu Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şehit Cem Özgül İlkokulu öğrencilerinin ellerine kazma kürek verilerek, bahçe temizletildi.

Sabah saatlerinde öğretmenleri ile birlikte Şehit Cem Özgül İlkokulunda yaşları 8 ile 12 yaş olan öğrencilerin ellerine kazma ve kürek verilerek, bahçede bulunan topraklar temizletildi.

Temizlik yapıldığı esnada başlarında öğretmenlerinde olduğu 20 kişilik 8 ile 12 yaş aralığındaki çocukların ellerine kazama ve kürek verilerek, bahçede bulunan toprak ve kuru otlar temizletildi.

Okul çevresinden geçen vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, şunları söylediler:

“Biz öncelikle çocukları bu şekilde görünce şaşırdık. Bu durumlar hoş değil, evet belki iyi niyetle yapılmış olabilir fakat herkesin kendi çocuğu kendine tatlıdır. Çocuklarımızı biz okula yolladığımız zaman eğitim ve kültürü gelişsin, vatanına, milletine hayırlı bir insan olsun diye yolluyoruz. Fakat bu durumu görünce gerçekten çok üzüldük, evlatlarımıza yazık, yaşları bu yaşta bahçe temizliği yapıyorlar. Ben şahsen çocuklarımı bu okula yollamamışım fakat bu okula asla çocuğumu evladımı yollamamda, bu durum karşısında asla yollamam. Evet öğretmen belki iyi niyetle yapıyor fakat okul yoksul değil, devlet o kadar destek çıkıyor ama ne hikmet ise hala temizliği çocuklara yaptırılıyor. Kim ne derse desin, okul kayıt zamanında illaki veliler okula belirli bir bağışta bulunuyor. Peki bu bağışlar nereye gitti, bir vatandaşı bulsunlar, temizletsinler. Hem o vatandaş bir iş tutmuş olur, hem de çocuklarımızın bu soğuk havada dışarıda toprak temizlemezler. Bu çocuklar sonra astım gibi hastalıklara neden oluyor

Okul çevresinde bulunan bazı veliler ise durumdan habersiz çocukların temizlik yapmasını izlerken, okul yönetimine tepki gösterdiler.

İsmini vermek istemeyen bazı veliler ise duruma şu şekilde tepki gösterdiler:

“Eğer biz burada şimdi ismimizi vermeye kalksak, okul yönetimi ile sorun yaşayacağız. Biz Milli Eğitimi göreve davet ediyoruz. Devlet her türlü imkanı vermiş durumda, eksiklikte neler var ise destek çıkmasını istiyoruz. Havalar soğuyor artık, çocukların ısınması için gerekli önlemler alınması, bu durum karşısında ise çocuklarımıza eğitim verelim derken, çocuklarımızın hayatını hiçe saymayalım. Eğer bugün bu durum ile karşı karşıya kalıyorsak, ben bundan rahatsız olurum ve aklımda soru işareti kalır. Çocuğumu okula yollamakta mecburum fakat ilin yetkilileri önlem almasını, denetimleri arttırmasını istiyoruz. Bir de burada bulunan çocuklar servis geldiği zaman yolun karşısına geçerken özellikle burası sürücü kurslarının eğitim alanı olduğu için genelde acemi sürücüler buradan geçiyor. Burada çocuklarımızın okul çıkışlarında trafik ekipleri yada okuldan bir yetkili tarafından yolun karşısına geçirmesi için birileri görevlendirmelidir. Başka bir konu ise okullarda kantinlerde sağlıksız ürünler satıldığı bilgileri bizlere geliyor. Her şeyin para olmadığını ve insan sağlığının çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda denetimlerin arttırılmasını istiyoruz”

PHA

Editör: Adıyaman Haber