Adıyaman’da bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları düzenlenen törenle uğurlandı.

Müftülük bahçesinde düzenlenen hacı uğurlama merasimine, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutsal topraklara gitmenin sevincini yaşayan 148 hacı adayı müftülükçe, 133 hacı adayı ise özel acentelerle hacca gidiyor.

Bir taraftan farz olan ibadeti yerine getirmenin sevincini yaşayan hacı adayları, diğer taraftan sevdiklerinden ayrılmanın hüznünü yaşadılar.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, törende yaptığı açıklamada, uzun zamandan bu yana hacı adaylarına yapılacak ibadetlerle ilgili eğitim verdikleri hatırlattı.

Verilen eğitimlerin çok yardımcı olduğuna işaret eden Öztürkçü, şunları kaydetti:

“İnşallah hacı adaylarımız o mübarek topraklarda hiçi bir sıkıntı çekmeyecekler. Gerek verilen eğitimler gerekse orada kendilerine eşlik edecek olan deneyimli din görevlilerimiz sayesinde farz olan ibadetlerini rahatça yerine getirebilecekler. Hacı adaylarımızdan bizim isteğimiz görevli arkadaşlarımızı çok iyi dinlemeleri ve birbirlerinden ayrı kalmamaları, kafileyi çok iyi takip etmeleleridir. Aksi takdirde özellikle o mübarek topraklarda sıkıntı yaşayabilirler. Şimdiden adaylarımızın ibadetlerini Allah kabul etsin. Bizim için dua etsinler”

Uğurlama merasimi sırasında zaman zaman duygusal anlarda gözlerden kaçmadı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber