Konuşmasına ahlakın bütün güzelliklerin anahtarı olduğunu ifade ederek başlayan Gürpınar, “Bir çocuk okulda ne kadar başarılı olursa olsun, bir insan ne kadar zengin olursa olsun veya ne kadar yüksek bir makama gelirse gelsin şayet ahlaki açıdan olgunluğa ulaşmadıysa ne kendine, ne ailesine ve ne de yaşamını idame ettiği topluma hiçbir şey veremez. Tarihte bu manada birçok örnekler vardır. Bunun için genç nesilden tek isteğimiz, ahlaklı bir yaşam biçimiyle birlikte kendi alanında başarılı olup, memleketine ve bu güzelim ülkenin insanlarına güzel eserler bırakarak onların hayır dualarını kazanmalarıdır. Siz Adıyamanlı gençler, gerçekten Adıyamanlılar Vakfı sayesinde çok şanslısınız. Bu binayı yapan ve siz değerli gençlere burs hizmetinde bulunarak sahip çıkan bütün vakıf yöneticilerinden Allah razı olsun” dedi.

Yabancı dilin önemine ilişkin başından geçen birtakım olaylarla ilgili bazı örnekler veren sunucu İkbal Gürpınar, şöyle devam etti:

“Maalesef şu anki yaşadığımız hayat şartlarında, bir insan ne kadar üniversiteyi bitirirse bitirsin, şayet yabancı dili yok ise her zaman ikinci planda kalıyor. Özellikle özel sektörlerde, yabancı dili olmayanların işe alınırken artık değerlendirmeye bile alınmadığı bir çağda yaşıyoruz. Şahsen yabancı dilim olmadığı için çok sıkıntılar çektim. Nice önemli şirketlerde danışmanlık ve genel müdürlük teklifleri gelmelerine rağmen hiç kimseye, ‘Yabancı dil bilmiyorum’ diyemediğim için başka bahanelerle bu teklifleri reddetmek zorunda kaldım. Her bir dilin bir üniversite kadar değerli olduğunu unutmamamız lazım

Gürpınar, 600’e yakın bursiyer öğrenciye ve vakıf yöneticilerine birer adet Elbet Bir Gün isimli kitabını hediye etti.

Anlamlı konuşmalarından ve katılımlarından dolayı İkbal Gürpınar’a teşekkür eden Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Abdulgani Tekin de öğrencilerin böyle anlamlı panel veya konferanslarda konuşmacının söylediklerini not etmenin gelecekte kendilerine önemli bir ışık kaynağı teşkil edeceği hususunu dile getirdi.

Tekin, “Şu unutulmamalıdır ki, öğrencilik hayatında ne kadar gayret sarf ederseniz o kadar da mükâfat alırsınız” diyerek bursiyer öğrencilere başarı için önemli ipuçları verdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber