İpekyolu Kalkınma Ajansı Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan kara, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erdal Öndeş, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Kilis İl Genel Meclis Başkanı Metin Karakuş ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.
30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli idareler Seçimi sonucunda yeni seçilen Belediye Başkanlarına hayırlı olsun dileklerinde bulunarak toplantının gündemini başlatan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2014 yılında İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak verilecek hibe destekleri ile ilgili üç programdan oluşan proje teklif çağrılarına çıktıklarını belirterek, “ Bu programlar Bölgesel Mali ve Sektörel Rekabet Analizi Mali Destek Programı, Kültür Turizm Altyapısı Mali Destek Programı, ve Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (Kamu ve STK) olarak belirlenmiştir. Mali Destek Programlarımızdan geniş kesimlerin yararlanması ve haberdar olması için 32 ayrı bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik”dedi.
Mali Destek Programlarına 331 proje başvurusu yapıldığını ifade eden Vali Demirtaş, “331 projenin 124’ü Adıyaman, 180’i Gaziantep ve 27’si Kilis ilinden başvurular yapılmış olup, program bazında dağılım 183 proje ile Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı 107 proje ile Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali destek Programı ve 41 proje ile Kültür Turizm Alt Yapısı mali Destek Programı şeklinde olmuştur. Ön inceleme sürecinde gerekli şartları taşımayan 6 proje elenmiş olup, 325 proje teknik ve mali değerlendirmeye alınmıştır.
Geçtiğimiz hafta 4 gün süre ile Gaziantep ilinde gerçekleştirilen ve İpekyolu Kalkınma Ajansının ev sahipliğini yaptığı 2. kalkınma Ajansları Konferansına da değinen Vali Demirtaş “16-19 Nisan tarihleri arasında Gaziantep ilimizde 4 gün süre ile 20 oturum şeklinde 2. Kalkınma Ajansları Konferansı Gerçekleştirilmiştir. Bu konferansta karşılaşın sorunlar tartışılmış ve gelecekte yapılması planlanan faaliyetler istişare edilmiş olup, aynı zamanda bir ilk gerçekleştirilerek 26 Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulu Başkanları bir araya getirilmiştir”dedi.
Editör: Adıyaman Haber