İnsani Yardım Derneği (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından, Suriyeli vatandaşlar için başlatılan un ve battaniye yardım kampanyasına destek ziyaretleri sürüyor.Destek ziyaretleri çerçevesinde Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu makamında ziyaret eden İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş ve beraberindeki heyet, yardım kampanyası hakkında Başkan Kutlu’ya bilgi verdi.
İHH Başkanı Akkuş ziyarette yaptığı konuşmada, “İHH’nın Suriye’nin içerisinde ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile Kilis’te 40 fırın ve 12 un değirmeni bulunuyor. Ancak ekmek fabrikalarında un stokları tükenme aşamasına geldiği için bizler de un ve battaniye yardım kampanyası düzenlemeye başladık. Bu kampanya ile Suriyeli kardeşlerimize bir nebzede olsa yardım etmeye çalışıyoruz. Suriye’de şu an da yaklaşık 10 milyon insan saldırı altında yaşam mücadelesi veriyor. Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın dahi hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. İHH olarak şu ana kadar 500 bine yakın Suriyeli kardeşimize yardım götürdük. Rusya’nın son saldırılarından sonra isesınırda yaşanan ciddi yığılma ile ihtiyaçlarımız daha da arttı.Bu kapsamda tüm yurtta başlattığımız yardım kampanyamıza Adıyaman Belediyemizden de destek istemek için bugün bu ziyareti düzenledik” diye konuştu.
İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş’un yanı sıra İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Tekbaş ve Mahmut İzci ile Adıyaman eski milletvekillerinden Ahmet Doğan, Adıyaman Belediye Meclisi Üyesi Abdurrahman Gürbüzcan ve Memur Sen Adıyaman eski başkanlarından Mehmet Dağtekin’in gönüllü olarak destek vermek için katıldığıziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı açıklamada, İHH’ın yardım çalışmalarını takdirle takip ettiklerini dile getirerek, “Suriye’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Ülke olarak en başından beri yanlarında olduğumuz Suriyeli kardeşlerimizin dün nasıl yanlarındaysak bugün de aynı şekilde yanlarındayız. Ayrıca, bu kardeşlerimize her fırsatta destek götüren İHH genel merkezine ve Adıyaman şubesine de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber