İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, yaptığı açıklamada, Adıyaman İnsani Yardım Derneğinin amacının nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, tabii afet ve savaş gibi sebeplerden dolayı mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç yada açıkta kalmış, zulme uğramış, bütün insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli tüm girişimleri yapmak olduğunu bildirdi.

Daha yaşanılabilir, barış ve huzur içerisinde adaletin hakim olduğu bir dünya için insanlığın yararına hayırlı ve güzel işler yapmayı amaçladıklarını belirten Akkuş, şunları kaydetti:

İlimiz ve ülkemiz sık sık depremlerle karşılaşmaktadır. Bu depremler neticesinde kimi zaman oluşan yıkıntılardan dolayı, kimi zaman da bilinçsizlikten kaynaklanan nedenlerle can ve mal kayıpları oluşmaktadır. Toplumsal ve bireysel bazı tedbirlerin de alınması gerekmektedir. Biz de kurduğumuz 15 kişilik bir acil yardım ve arama kurtarma timi ile bu amaç doğrultusunda çalışmayı arzu etmekteyiz. Projemiz içişleri bakanlığı dernekler daire başkanlığı tarafından desteklenmektedir. Bu projenin gerekçesi, ülkemizin bir gerçeği olan depreme hazırlık, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek ve olası bir deprem anında sosyal dayanışma örneği göstererek deprem bölgesine en hızlı bir şekilde yardım ulaştırmak, uzman ekiplerce acil yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak ve enkaz altında kalmış kişilere ulaşabilmektir
PHA

 

Editör: Adıyaman Haber