Hukukçular Derneği Adıyaman Temsilcisi Avukat Mustafa Alkayış, İstanbuldaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Alkayış, yaptığı açıklamada, İstanbul’da icra edilen kanlı terör saldırının acısını milletçe kalplerinde hissettiklerini söyledi.

Görevli polislere yönelik bu alçakça saldırının amacının ülkenin huzur ve esenliğini bozmak, insanları endişeye sevk etmek ve ülke üzerinde kirli emelleri olanlara yer açmak olduğunu dile getiren Alkayış, şöyle devam etti:

Ülkemiz ve  bölgemiz açısından kritik kararların verildiği bir sürede bu saldırının yapılmış olması manidardır.Türkiye üzerinde kirli emelleri olanların, karanlık  düşüncelerinin sonucu olarak yapılmış bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Saldırıda hedef istikrar ve güven ortamıdır. 
     Bu saldırıyı en ağır  kelimelerle telin ediyoruz.Ülke olarak birliğimizi hedefleyen saldırıya odaklanmamız gerekir. Birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyaç duyulan bir anda vakıanın siyaset konusu yapılması kabul edilemez. Vatandaşın yaşama hakkına kasteden bu saldırıyı,dayanışma içerisinde kalarak bertaraf edebiliriz. Ülkenin geleceği ve esenliği,toplumun huzur ve refahına sahip çıkmalıyız.Yaşam hakkı tüm hakların üstünde en temel haktır.Birbirimize düşmemiz, ortak dilden uzaklaşmamız, birbirimize şüphe ile bakmamız bu cinayeti planlayanların en büyük beklentisidir. Farklı düşüncelere sahipsek de; beraberiz.Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu ülkenin yurttaşları olarak kıyamete kadar da birlikte olacağız.Saldırının hedefinin birliğimiz olduğunu asla unutmamamız gerekir
        Bu kanlı saldırılara rağmen medeniyet değerlerinden beslenen milletin sağduyusunu koruduğunu vurgulayan Alkayış, Terör saldırısı sonrası toplumun tüm kesimleri ortak bir ruhla hareket etmiştir. Anadolu insanı geçmişte olduğu gibi bu günleri de  hep birlikte aşacak donanıma sahiptir. Devletimiz bu kanlı terör saldırısının tüm noktalarını inceleyecektir, araştıracaktır. Ülkemiz bir hukuk devletidir. Şeffaf bir soruşturma sonucu saldırının tüm ayrıntılarının gün yüzüne çıkarılmasını ve suçluların adaletin önünde hesap vermesini bekliyoruz.Bu saldırıda hayatını kaybeden polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Milletimizin başı sağolsun diye konuştu.


 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber