Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ninÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe programı kapsamında uygulamakta olduğu Haydi Kızlar EML’yeprojesinin tanıtım toplantısı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nün Cendere konukevinde gerçekleştirildi.
Geniş katılımlı tanıtım toplantısınaİl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk, Adıyaman Üniversitesinden temsilciler, Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Nazif Çetin, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mahmut Yücel, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, OSB Müdürü Yüksel Önal, Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, Esnaf ve Sanayi Temsilcileri, ildeki Mesleki ve Teknik Okulların Müdürleri, pek çok okulun Müdür, İdareci ve Öğretmenleri ve ildeki diğer kurum,  müdürleri ve yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar ve halktan katılım sağlandı.

Ayrıca Estonya’dan Adıyaman’a çalışma ziyaretine gelen proje katılımcıları da konuk olarak toplantıya katıldılar.

Büyük ilgi çeken yemekli tanıtım toplantısına yazılı ve görsel basının yerel ve ulusal temsilcileri hazır bulundular.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Kuruş, yeni kurulmasına rağmen okulun pek çok programda projeler ürettiğini, okul-sanayi işbirliği geliştirerek nitelikli eleman yetiştirmek için yoğun çaba harcandığını dile getirerek projeler ve mesleki eğitim konusunda okulun ön plana çıktığını belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Mesleki ve Teknik okulların önemine vurgu yaparak, bu okulların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Özkan, ayrıca projelerin önemine değinerek proje üreten okullara teşekkür etti.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çelenk ise konuşmasında iş ve toplum hayatında kadının öneminden, girişimcilik ruhundan ve istihdam olanaklarından bahsetti.
Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Abdurrahman Duyan, Adıyaman ‘da kabul edilen üç projeden biri olan “Haydi Kızlar EML’ye” projesinin kabul sürecinin zorlu bir aşamadan geçtiğini, Türkiye genelinde yüzlerce proje arasından iki aşamalı elemeden geçerek seçildiğini ve projenin özellikle kız çocuklarının Mesleki Teknik Eğitime yönlendirilmesi ve kız çocuklarının eğitimi hakkında Adıyamana büyük katkısı olacağını söyledi. 

Uygulaması bir yıl sürecek olan proje çerçevesinde özellikle mesleki teknik okullarında okumakta olan kız çocuklarına yönelik olarak 1 tanesi tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı olmak üzere iki sınıf oluşturulduğunu anlatan Duyan, bu sınıflarda Bilgisayar, İngilizce, Matematik ve Okuma -yazma kursları verilerek, katılımcılara belge verileceğini bildirdi.

Duyan, kursların yanında yurtiçi ve yurtdışı çalışma gezileri, toplantılar, seminerler, sosyal kültürel etkinlikler, aile ziyaretleri, rehberlik faaliyetleri de gerçekleştirileceğini belirtti.
Tanıtımda, proje ortaklarından birinin Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğerinin ise Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olduğunu, yapılan bu çalışmalar okul-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına örnek teşkil edeceğini vurgulayan proje koordinatörü Duyan,  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin finanse ettiği proje hibe miktarının yaklaşık 188 bin Avro olduğunu, bununla kente bir maddi katkı da sağlayacağını, bu projenin hazırlanmasında okulların proje ekiplerine büyük moral ve motivasyon desteği veren başta Adıyaman Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve OSB Müdürlüğüne ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber