Çarşıda yaşanan hareketlilikten memnun olan esnaf, işlerinin genelde ocak ve mart ayları arasında olduğunu belirttiler.

Hacıların kutsal topraklara gitmeden önce hac eşyalarını aldığını ifade eden esnaf, hacılardan sadece şikayetçi oldukları bir konunun olduğunu,  onunda hac eşyalarını Adıyaman dışından alması olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşın genelde hac malzemesi almak için Şanlıurfa, Gaziantep gibi illere gittiğini ifade eden esnaf, hac malzeme fiyatlarının kendilerinde daha ucuz olduğunu açıkladı.

Hac ve umre sezonun açılması ile işlerinin açıldığını belirten Esnaf Mustafa Atıcı, “Hac ve umrecilerin sayısının artması ile birlikte işlerde biraz daha artış var. Yalnız alım gücü düşük olması nedeni ile biraz işler durgun. Adıyamanlı hacılar hac malzemelerini gelip buradan alıyorlar, en azından Mekke, Medine’ye uğramadan  önce dükkanlarımıza gelip alış - veriş yapıyorlar. Fikir edinmek acısından, eksiklerini gidermek acısından bizden alış - veriş yapıyorlar. Genelde aralık, ocak, mart ayında işlerimiz iyi oluyor. Ramazan umresinde işler oluyor. Genelde vatandaşımız Şanlıurfa’dan gidip malzemelerini alıyorlar, bu da işlerimizi etkiliyor. Adıyamanlı hacıların Adıyaman’daki  bu işi yapanlardan tercih etmelerini isteriz. Fiyatlarımız çevre illere göre daha uygun olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber