Bir dizi açılış ve toplantıya katılmak üzere Adıyamana gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, ziyarette yaptığı açıklamada, Bakan Tüfenkçinin Adıyamanın çalışmalarını sürekli desteğini gösterdiğini, bir ay içerisinde 2. kez kente gelmesinin de bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Vali Erin, Bakan Tüfenkçiye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Tüm Bakanlarımız iliizle ilgili projeleri götürdüğümüz zaman ilimizin kalkınması, büyümesi noktasında yatırım projeleri götürdüğümüz zaman sonsuz desteklerini alıyoruz. Sayın Bakanımız da 1 ay içerisinde 2. kez kentimize gelere, yerinde görüyor. Ben kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Özellikle son dönemlerde Başbakanımız tarafından Diyrbakırda ilan edilen 23 il arasında Adıyamanın olmasında emeği olan bir bakanımız. Adıyamanı bir cazibe merkezi haline nasıl getirebilirz ? Bu noktada da sonsuz desteğini esirgemeyen çok değerli bir bakanımız. Çok çok teşekkür ediyoruz dedi.

Aydın, Türkiyenin konjoktörüne uygun bir şekilde bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada yatırımlarımız devam ediyor. Özellikle özel sektörün kamu yatırımlarıyla beraber büyüyeceğine inanıyruz şeklinde konuştu.

Adıyamanda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Bakan Bülent Tüfenkçi de kentin bölge için önemli iller arasında olduğunu dile getirdi.

Adıyamanın gerek sosyolojisi gerekse coğrafi konumu ile vulunduğu coğrafyada parlayan bir yıldız olduğunun altını çizen Tüfenkçi, şunları kaydetti:

Özellikle Başbakanımızın Dİyarbakırda 23 cazibe merkezi içerisinde Adıyamanın içinde yer alması önemli. Önümüzdeki yıllarda Adıyamanın ekonomik ve kültürel anlamda geleceğinin parlayan bit yıldız olacak illerin başında gelmektedir. Dolaysıyla biz buralarda daha nasıl yatırımı çekebiliriz veya buradaki ticareti nasıl geliştirebiliriz onun çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Bugün TOBBun değerli heyeti ile birlikte Adıyaman için önemli olduğunu düşündüğümüz Yapı ve İnşaat Fuarının birlikte açacağız. Yine TOBBun katkılarıyla yapılan okulun açılışını da yapacağız

Kredi Garanti fonu ve TSEnin Adıyamanda açılacak olmasının önemli olduğuna işaret eden Tüfenkçi, ticaretin gelişmesinde bu kurummların önemli olduğuna vurgu yaptı.

- TÜRKİYE YATIRIM YAPILABİLİR BİR ÜLKE

Türkiyenin yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu kaydeden Tüfenkçi, şöyle devam etti:

Türkiye istikrar ve güvenlik noktasında önemli bir yere sahip. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyarak teröre prim vermeden ve terörün amacına ulaşmasını önleyerek, biz bu bölgedeki kalkındırma çabamızı sürdüreceğiz. Vermiş olduğumuz teşvikler ve ilan ettiğimiz cazibe merkezleriyle özellikle doğu ve güneydoğu içersindeki yerlerin topyekun kalkınması ve gelişmesi, terörün orada özellikle ekonomik anlamda istismarına izin vermeyerek, teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız. Biz o bölgelerde sadece terörle mücade etmiyoruz. Aynı zamanda cehaletle, yine o illerin hem insan potansiyelini hem de yer altı ve yer üstü zenginliklerni ortaya çıkarma ve bunları topyekun değerlendirme için bu cazibe merkezlerini ilan ettik. İnşallah bunun semerlerini önümüzdeki yıllarda göreceğiz

- GÜLTEN KIŞANAKIN GÖZALTINA ALINMASI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanakın gözaltına alınmasını da değerlendiren Tüfenkçi, Teröre kim destek veriyorsa, kim çanak tutuyorsa, kim işbirliği yapıyorsa elbette hesap verebilir, ve eşit olmak zorundadır. Milletten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor. Milletten aldığı yetkyi, terörün emrine vermemeleri gerekiyor. O noktada ciddi şüpheler vardı ve bu şüphelerin somutlaşmasıyla beraber bu işlem ortaya çıktı. Tabi konu yargıya intikal ettiği için çok şeyler söylemek doğru değil ama şunu söyeyebilirz; millet hizmet bekliyor. nasıl Adıyaman Belediye Başkanı bu yetkiyle millete hizmet etmesi gerekirken, bu kaynakları birbaşka oluşum veya gruba peşkeş çekmeyip veya buraya yapıyorsa, kimsenin de terör örgütüne peşkeş çekme hakkı değildir. Bu tür yollara tevessül edenler de elbette yasalar önünde hesap verecekler. Vermeleri de gerekir. Konu yargıya intkal ettiği için bu kadarla yetinelimdedi

- ADIYAMANIN TEŞVİK MAĞDURİYETİ

Adıyamanın teşvik mağduriyetin de değerlendiren Tüfenkçi, şöyle devam etti:

Adıyamandaki Organize Sanayi Bölgesinde mutlaka üretim yapan girişimcilere öncelik tanınması gerekiyor. Zaten OSB yasasında da belli bir zaman yatırım üretime geçme şartı getiriliyor. Adıyamandaki arkadaşlarımız konuyu yakinen takip ediyor. Kimse bu bölgeler üzerinde rant sağlamamalı. Gerçekten yatırım yapan insanlardan oluşturulmalıdır. Adıyaman OSBde de yer sıkıntısı olduğunu biliyorum. 2. bir OSBnin kurulması için de Valiliğimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Dolayısıyla bu hususta hem yatırımcılarımızın dikkat etmesi gerekiyor hem de OSB yönetiminn bu konuda biraz daha katı olması gerekiyor.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber