AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Milletvekili Dr. Salih Fırat, beraberine AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Merkez İlçe Başkanı Av. Hakan Gürsoy ve parti yönetiminden oluşan bir heyetle Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek meclis üyelerine hitap etti. 
Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Eroğlu, Meclis Başkanı Mehmet Hanifi Bereket ve meclis üyeleri de hazır bulundu.
Ziyarette konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 1 Kasım seçimlerinin ülke için milat olduğunu belirterek, “Adıyaman hepimizin ortak paydası. 1 Kasım milat olabilecek seçimlerden biridir. 7 Haziran seçim sonuçlarını hatalarıyla, sevaplarıyla, günahlarıyla değerlendirdik. Bu bağlamda milletimizin istikametinden şaşmadan yine milletin sorunlarına hep birlikte çare bulmak adına gidiyoruz. Hatayı millette aramak yanlıştır. Vatandaşın verdiği mesajı okuyarak 7 Haziran akşamından itibaren uzlaşmacı ve diğer siyasi partileri de ziyaret ederek birlikte bir koalisyon kurabilir miyiz çabasına girdik. İstikrarın değerini sizler benden çok daha iyi bilirsiniz. AK Parti 13 yıllık iktidarı içerisinde dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyorsa, Türkiye ekonomisini 4 kat büyütmüşse, ihracatını arttırmışsa, her alanda yatırımlar yapılmışsa bunu yapmanın tek yolu bu ülkede istikrar ve güven olduğu içindir. Eğer istikrar ve güven olmasaydı bunlar olmazdı. Koalisyonlar döneminde Türkiye’nin neler kaybettiğini hatırlayın” dedi.

- TEŞVİKTE YANLIŞ YAPILDI
Teşvikle ilgili eleştirilere değinen Aydın, şunları kaydetti:

“Teşvikle ilgili net bir durumu ortaya koyalım. Bu bir şehre haksızlık yapıldı da beşe konuldu, bir şehir kayırıldı da altıya konuldu değil. Tabi ki yakın komşumuz biz etkileniyoruz. Etkilenmememiz için tedbir almamız lazım. 61 kalemde kriterler var. Bu bölgeler belli olmadan önce illerin gelişmişlik düzeyleri ortaya kondu. Bu 61 kalemin ortalamasına göre iller sıralandı, ona göre bölgeler belirlendi. Tabi bu kişi başına düşen milli gelirden bankadaki mevduata kadar, derslik başına düşen öğrenci sayısından hasta başına düşen yatak sayısına kadar illerin hem sosyal göstergeleri hem ekonomik göstergeleri bazında Adıyaman 61 kalemin 50 kaleminde Adıyaman Şanlıurfa’dan iyi. Ama her şeye rağmen Sayın Başbakanımız geldiğinde bu sıkıntıyı aktardık. Evet, belki kriterler böyle ama bizim 40 kilometre ötemizde bir şehir var. İnsanlar nerede maliyet düşükse nerede daha çok kazanacaksa oraya gider. Böyle olunca ister istemez etkileniyoruz. Bunun yeniden ele alınması gerekiyor. Teşvikle ilgili net bilin ekonomideki heyetle yakın zamanda teşvikte yeni bir değerlendirme yapılacak. Adıyaman’ın hakkını kimseye çiğnetmeyiz.”    

- AYDIN’DAN ATSO’YA ÖVGÜ
Kurumların fiziki mekân sıkıntısının giderildiğini anımsatan Aydın, “Mesela Ticaret ve Sanayi Odası binası. Allah razı olsun başkanım ve sizler gayret ettiniz bizde üzerimize düşeni yaptık başkanımla beraber defalarca Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gittik arsayı tahsis ettik ve Adıyaman’ın vizyonuna yakışır bina kazandırdınız. Eski hizmet binasına misafir götürmeye utanıyordunuz. Türkiye büyüyor, Adıyaman kendini geliştiriyor. Bunları sağlayan istikrardır, güvendir. Bu istikrarın mutlaka devam etmesi lazım” diye konuştu.

- SIKINTILARIMIZ VAR


Sanayicinin ve esnafın bir takım sıkıntılarını AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a aktaran ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “Kente katma değer üreten insanlar olarak sıkıntılarımız var. Bankalar son günlerde tüccar ve tacirimizi sıkıştırıyor. Bunların içinde kamu bankaları da dahil. Bizim işimiz bankalarla. İstikrarın öneminin ne olduğunu iyi biliyoruz. Kente gelen bürokratlarımızı devlet adamlarımızı sanayicilerimizle buluşturalım, dertlerimizi anlatalım. Seçimler demokrasinin gereğidir. Kentimiz ve ülkemiz için hayırlısını temenni ediyoruz. Ziyaretiniz nedeniyle sizlere ve teşkilatınıza teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber