Gönül elçileri projesi tanıtım toplantısı yapıldı

            Toplumda gönüllük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda yapıldı.

Tanıtım toplantısına, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve Eşi, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ve eşleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gönül Elçileri ve öğrenciler katıldı.

            Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantısı açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Gönül Elçileri Projesinin amacının, toplumda gönüllülük temeline dayalı olarak gönülden gönüle uzanan ve insani değerimiz olan sevgiyi ve paylaşımı esas alarak, toplum içinde ilgi ve korunmaya muhtaç olan çocuk, yaşlı, özürlü ve madde bağımlıları gibi hassas grupların koruyucu aileler tarafından himaye edilerek, hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır. bizim milletimiz öteden beri yardımlaşma ve dayanışma duygularını yaşayan bir millettir. Büyüklerimizin bize miras olarak bıraktıkları bu duyguları proje formatına kavuşturarak, daha kapsamlı ve gelecek kuşaklara da örnek olacak şekilde biçimlendirmeliyiz. Gönül Elçiliğini üstlenecek kişinin büyük bir özveri göstererek, herhangi bir maddi karşılık beklemeden dezavantajlı kesimin hayat kalitesini yükseltmesi amaçlanmaktadır. Çünkü bu projenin temelinde yardımlaşma, dayanışma, çocuk ve yaşlılara değer verme ön plandadır”dedi.

Proje kapsamında ilimizde “Gönül Elçileri Çalışma Ekibi” oluşturulduğunu da vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, “Bu ekip, gönüllülük esasının yaygınlaştırılması, daha erişilebilir gönüllülük faaliyetlerinin duyurulması, gönüllü olmak isteyenlerin toplum hizmetlerine entegrasyonunu sağlayacaktır. Çünkü Gönüllülük, sınavlara hazırlanan bir öğrenciye yardımcı olmaktır. Bazen bir çocuğa kıyafet almak, bazen bir yoksula ev yapmaktır. Kısacası gönüllülük, güveni, dürüstlüğü ve paylaşmayı öğrenmek ve öğretmektir. Adıyaman’lı hemşehrilerimizin bu projeyi iyi anlayacaklarını ve sahipleneceklerine inanıyorum. Gönül Elçileri Projesi, gönülden gönüle ulaşan, insanın en temel erdemi ve özelliği olan sevgi temelinde gelişen ve gönüllülük esasında güçlenen bir harekettir”dedi

Gönüllülüğün gücünü sevgiden, şefkatten ve merhametten aldığını kaydeden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın Eşi Beyhan Demirtaş,” Gönüllük insanları mutluluğa ve huzura ulaştıran bir hizmet anlayışıdır. Geçmişten aldığız güç ve enerjiyi geleceğe taşımak için bugünden sorumluluk almak düşüncesiyle tam da bu noktada herkesi “Gönül Elçisi” olmaya davet ediyorum”dedi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sahip çıkılması gerektiğini de ifade eden Bayan Beyhan Demirtaş, “Bunun için gönül birliği yapmamız, korunmaya muhtaç çocukları sahiplenmek ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmelerini ve onların sıcak bir aile ortamına kavuşmalarını sağlamak gerekmektedir. Hepimiz biliyoruz ki bir insanın sağlıklı bir şekilde yetişeceği en uygun ortam yine sağlıklı bir aile ortamıdır. Son dönemlerde”Sevgi Evleri” adı altında çocuk evleri hayata geçirildi. Çocuklarımız bu evlerde eğitimli annelerimizin himayelerinde yurtlarda olduğundan daha rahat, daha huzurlular”dedi. 

  Toplantıda konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise, “Sayın Başbakanımızın Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Gönül Elçileri” projesini üniversite olarak önemsediklerini ve bu proje kapsamında üniversite olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini” ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol ise “Gönül Elçileri Projesi”nin içeriği ve tanıtımını slayt eşliğinde yaparak katılımcıları bilgilendirdi.  

Konuşmalardan sonra Vali Mahmut Demirtaş, projenin Adıyaman’da daha da güçlenen bir proje olması amacıyla Gönül Elçileri Formunu doldurarak herkesi gönül elçisi olmaya davet etti.

  Tanıtım toplantısında ayrıca, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş Koruyucu Aile olan İsmail Kingir ve Eşi Hatice Kingir’e çiçek takdim etti.

Editör: Adıyaman Haber