Gölbaşı 75.yıl Meydanında devam eden demokrasi nöbetine AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adnan Boynukara’da katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı selamla konuşmasında 15 Temmuz’dan beri sokaklarda kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da konuşmasında, Biz meclisteyken meclise füze attılar. Füze atılan yerler meclisteki diğer partilerin önerisiyle müze olarak korunacak. Sizler de meclise geldiğinizde görürsünüz. Onları çıldırtan mecliste siyasi partilerin aynı mesajı verip darbecilere hayır demeleriydi, AKP, CHP, MHP hepsi aynı yerdeydi” dedi.

Ahmet Aydın ise konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz demokrasi tarihine kara bir an olarak yazılırken 16 Temmuz günün ilk ışıklarıyla milli irade adına, demokrasi adına bu millet adına altın harflerle yazılacak büyük bir demokrasi günüdür. Bu demokrasiyi yaşatan, iradesine sahip çıkan şu dalgalanan al bayrakların dalgalanmasını sağlayan, vatanın, milletine sahip çıkan asıl kahramanlar da bu milletin her bir ferdidir. Düşüncesi ne olursa olsun, partisi ne olursa olsun, fikri zikri ne olursa olsun millet olmanın gururunu yaşatan Gölbaşılılara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu ülke 1950’li çok partili siyasi hayattan beri 16 kez darbe kalkışması yaşadı. Bunların bir kısmı başarılı oldu ama bir kısmı hakir kaldı. Bu 17.kalkışma. inanın tarihin en kanlı en alçak en ahlaksız kalkışmasıdır. Çünkü darbelerin de bir raconu vardır. Çünkü savaşın dahi bir hukuku vardır., bir ahlakı vardır. Savaşta dahi masum insanlara el atılmaz. Mabetlere kurşun sıkılmaz. Hastanelere, ambulanslara kurşun sıkılmaz. Savaşta dahi milletlerin toplanma mekanı olan parlamentolarına bomba atılmaz. Ama bu şerefsiz, ahlaksız alçaklar,bu alçaklar sizlerin alın teriyle sizleri savunmak adına almış olduğumuz bu f-16’ları, bu topu, bu tankı namluları millete yönelterek milleti ezmeye çalışmışlardır. Ama bunlar bu ümmetten bu milletin umudu olan bir Dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular

Aydın, Olağanüstü hal yoktu siz yine meydanlardaydınız. OHAL var siz yine meydanlardasınız. Bu OHAL sizler için değil, bu olağanüstü hal kahpelere karşı, milletine kurşun sıkanlara karşı. Onların her birini, hain alçakları nerede olursa olsun, hangi kurumda gizleniyorsa gizlensin, onları bulup en ağır cezaları verdiğimiz ana kadar meydanlarda kalmaya devam ediyoruz. İnşallah hükümet kararlı bir şekilde takip ediyor. Cumhurbaşkanımızın cesareti ve dirayeti var. Her şeyden anlamlısı ve önemlisi bu milletin kahramanlık destanıdır. Sizlere yapılan hiçbir kalkışmanın da başarılı olamayacağını çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla sizlerin vermiş olduğu bu mücadeleyi tarih yazacak. Bu mücadele olmak ya da olmamak mücadelesidir. Ya tarih olacağız ya tarih yazacağız ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber