Gölbaşı Belediyesi ve vatandaş işbirliği ile vatandaşlardan gelen talepler üzerine Fatih Mahallesi Kosova Caddesi ve Samsat Caddesi’nin birleştiği noktaya cami ve taziye evi yapımı için temel atma töreni düzenlendi.

Düzenlenen programa Kaymakam Murat Zadeleroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir,  Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan, Müftü Selami Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, TÜGVA Gölbaşı Temsilcisi Mehmet Emin Özdemir, Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Özbay, Yazı İşleri müdürü Halis Kısakara ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, vatandaşlardan gelen talep üzerine belediye olarak bir araştırma yaptıklarını ifade ederek vatandaşlardan Sayın Hacı Gani Diler bey’e taziye ve cami yapımı için kendi arsasını bağışlayacağını kendilerine ilettiğini belirterek biz de çalışmaları başlatarak bugün temelini attığımız için teşekkürlerini sunuyorum.

 Başkan Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:“Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’ne Fatih Mahallesi’ne cami ve taziye evi için çalışma yapmaları için görevlendirdim. Vatandaşların talepleri doğrultusunda Karaburunlu Hacı Gani Diler Bey, arsasını bağışladı. Biz de imar değişikliğine gittik. Cami projesini hazırladık.Proje kapsamında alt kat taziye evi, üst kat ise cami olarak kullanılacak. 260 m2 alana temel oturtulacak. Bugün itibariyle inşaatına başladık.

Belediye ve vatandaş işbirliği ile yapılan cami tamamlandığında Diyanet İşlerine devri sağlanacak.  Ben buradan öncelikle bize arsasını bağışlayan Hacı Gani Diler Bey’e teşekkürlerimi sunarak, Allah kendisinden razı olsun diyorum.”

Konuşmalardan sonra cami temeli kurdela kesiminin yapımının ardından temeli atılarak kurban kesimiyle son buldu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber