Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan Organize Sanayi Bölgelerine Doğal Gaz Ulaştırılması kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.17 ocak itibariyle yürürlüğe giren Karar, doğal gaz dağıtım bölgeleri dışında kalan yatırım teşvik uygulamaları bakımında 5.ve 6. Bölgelerde yer alan illerde kurulmuş olan OSB’lerdeki işletmelerin ihtiyacı olan doğal gazı temin etmek için doğal gaz ulaştırılmasını sağlamaya yönelik yapılacak yatırımlara ilişkin esasları belirliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.M.Murtaza Yetiş “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan Organize Sanayi Bölgelerine Doğal Gaz Ulaştırılması kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 17 ocak itibariyle yürürlüğe giren Karar, doğal gaz dağıtım bölgeleri dışında kalan yatırım teşvik uygulamaları bakımında 5.ve 6. Bölgelerde yer alan illerde kurulmuş olan OSB’lerdeki işletmelerin ihtiyacı olan doğal gazı temin etmek için doğal gaz ulaştırılmasını sağlamaya yönelik yapılacak yatırımlara ilişkin esaslar belirliyor.” dedi. Yetiş, Yürürlüğe giren bu kararın, uzun bir süredir çözümü için çaba gösterdikleri Gölbaşı OSB doğalgaz sorununa bir çözüm getireceğini belirtti. Gölbaşı ilçesinin daha iyi şeyleri hakkettiğini belirten Yetiş, Anadolu Lisesi ,Yeni Hastane inşaatı yatırım programına alındı. Son olarak Çetintepe Barajı’nın temelinin atılması gibi konularda milletvekilleri olarak büyük çaba gösterdik. Uzun bir süredir çözümü için gayret gösterdiğimiz doğalgaz sorunu için de sona yaklaştık.” Dedi.
“İlçe Kaymakamımız Ali Edip Budan beyin OSB’nin eksiklerini giderme konusunda epey çabaları oldu. OSB’nin su ve elektrik sorunu daha önce kaymakamlığımız tarafından çözülmüştü. Özellikle Gölbaşı ilçemizdeki OSB’nin en büyük problemi doğalgaz hattının organize içine kadar ulaştırılamaması sorunuydu.” diyen Yetiş, bu nedenle birkaç büyük yatırımın da askıda kalmasının kendilerini üzdüğünü, uzun bir süre bu sorunun çözümü için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti. Son olarak konuyu Bilim ve sanayi Yeni Bakanı Fikri Işık’a ilettiklerini belirten Yetiş, Türkiye’de benzer sorunların ortaya çıkmış olması nedeniyle çözüm olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nca BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nün, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) doğal gaz ulaştırılmasıyla ilgili görevlendirildiğini söyledi. Yetiş, “Adıyaman Valiliğimizin başvurusu ile uygun görülmesi durumunda, Gölbaşı OSB`ye doğalgaz ulaştırılması için yapılacak besleme hatlarına ilişkin yatırımların bedeli Botaş tarafından karşılanacak. Karar kapsamında Botaş tarafından inşa edilecek boru hattı yatırımı ve bütçesi Kalkınma Bakanlığı`nca Botaş yatırım programına dahil edilecek.” Dedi.
Editör: Adıyaman Haber