Şahin Tepesi mevkiinde  yapılan uçurtma şenliğine vatandaşlar aileleriyle beraber katıldı. Uçurtma şenliğinde çocuklar ve aileleri, gökyüzünde uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadı.

Eğitim-Sen Gölbaşı Şube başkanı Duygu Yazıcı Kılıç, yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen olarak uçurtma şenliğini  23 Nisan Günü her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini belirterek, Türkiye’de çocukların yaşadıkları sorunlara kalıcı çözümler üretmeden, onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak için gerekli adımlar atılmadan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın gerçek bir ‘çocuk bayramı’ olarak kutlanmasının mümkün görünmediğini ifade etti.

Kılıç, şunları söyledi:

Tüm çocukların eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, çocukluğunu çocukken yaşadığı, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir ortam yaratıldığı zaman 23 Nisan gerçek anlamına uygun olarak kutlanabilecektir.Eğitim Sen olarak, çocukların karşı karşıya olduğu tüm tehditler ve yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber