Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Gelecek Ellerinde isimli proje kapsamında Ekim ayı itibari ile yeni atanan 400 öğretmen ve 50 kişilik 8 grup halinde program düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Düzgün, programda yaptığı konuşmada, Mahallenin huzur ve ismi ile devlet memuru olarak görev yapan ve vatandaşlar ile birebir itikatta olan mahalle muhtarları okul müdürleri rehberlik öğretmenleri imamlar ve kuran kursu öğreticilerine yönelik projeli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmaların geri alınması gerekçesi ile 2016 yılında yeni göreve başlayan öğretmenlerimize yönelik benzer çalışmalar yapılması planlanarak gelecek ellerin deysin projesi harılanmıştır. Gelecek ellerinde projesi terör ile mücadele dairesi başkanlığı tarafından ve yapılmıştır. Proje kapsamında 2016 yılı merkez ve köylerinde göreve başlayan 400 öğretmenimize 50li gruplar  şeklinde bilgilendirme semineri yapılmıştır. Seminer sonucu terörle mücadele şube müdürlüğü olarak seminere katılan öğretmenlerimizi tanımak teşkilatımızı tanıtma fırsatını yakaladık.Ne yazık ki ülkemizin üst tarafı denizlerile dört tarafı terör örgütü mensupları tarafından çevrelenmiş durumda terör içimize girmiş durumda geldiğimiz dönemlerde terörle mücadele sadece güvenlik kuvvetleri tarafından bitecek durumda değildir. Bunun için topyekun mücadele etmemiz gerekmektedir. Her fert bulunduğu konum çerçevesinde ellinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır. Bizde bu proje ile bir nebze olsa terör konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Bugün burada hep beraber olmamızda birlik ve beraberliğimizin göstergesidirdedi.

Emniyet Müdürü Metin Alper ise şöyle konuştu:

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olarak hizmetinden gurur duyduğumuz Adıyaman halkına ve  sunduğumuz en güzel projelerden birtaneside buydu. Ülkemizin en önemli sorunun terör ve törör örgütü olduğunu hepimiz biliyor ve farkındayız. Bizim görevimizde terör örgütleri ile her platformda müdadele etmek, mücadelemizin bir aşaması ise siz değerli öğretmenlerimizin aracılığı ile terörün kaynağının geldiğini hesapladığımız küçük çocukların aklının çelinmesi ile başlayan sürece bire bir müdahale etmek şartı ile bunu kaynağından kurutmak  ve bitirmek amacına yönelik bir proje başlattı arkadaşlarımız. Terörle mücadele şubemizin bilgilendirme ve önleme büro amirliği çalışanlarınca 2015 yılında 14 faklı projede toplam 22 bin351 vatandaşımıza ulaşıldı. 2016 yılında ise 18 projede toplam 29 bin 972 vatandaşımıza doğrudan ulaşıldı. 2017 yılı içerisinde bu projenin sayısal olarakta ulaşacağımız vatandaş sayısı olanakta artmasını canı gönülden diliyorum

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da Emniyet Müdürümüze çalışanlarına bizlere bu fırsatı verdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Çünkü sizler çok önemli insanlarsınız, hepimiz sizin geleceğiniz için çabalıyoruz. İnanın bizler boş duruyoruz. Çocukları için, Adıyamanın geleceği, Türkiyenin geleceği için hiç boş durmadan çalışıyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber